• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Цени на лампи за аквариум

Започната от YAROSHKH, 09.09.2010 12:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

YAROSHKH

Рових из форума, но не срещнах подобна тема, и инфо .
Разгледах всички он-лайн магазини, с цени на лампи, но...доста скъпички ми се виждат.
Сравнявам с лампите на : http://www.aquarium.bg/vmchk/Osvetlenie/View-all-products.html
Проблема, е там, че имат Т5 само на 30 см. А, HAILEA произвеждат и 74 см, което ме интересува конкретно.
В момента съм с тяхна Т8, но ми се иска да сложа още една "синя", и заради нея бих искал да сменя и "червената".
Нека да споделим ако някой е попадал на евтини аквариумни лампи. Трудно се заделят 80-100 лева за лампи ... Предпочитам да ги инвестирам в растения и риби  *privet* .

150 литра - 80x38x50 (ДхШхВ)
2 Стъклени сома
6 - син неон
1 - Птеригоплихт (дано съм го написал правилно)
1 - САЕ
3 - Зелено Лабео
2 - Златна рибка
ХХ - Red Chery
1 - Трихогастер - неизвестен

Radinka

Това е хубава тема понеже на мен ми изгоряха 2 пури,а искам да сменя и другите.На мен ми трябват 5 пури по 120 см и като се рових из нета 200 лв не ми мърдат
златарник,скаридарник и жабарник

hanuman

Цитат на: Radinka - 09.09.2010 13:50
Това е хубава тема понеже на мен ми изгоряха 2 пури,а искам да сменя и другите.На мен ми трябват 5 пури по 120 см и като се рових из нета 200 лв не ми мърдат
А аз ти предлагам да си вземеш 3 Т5 по 115см по 54вата и ще ти излезе около 70-80лв и това е със баласт вослох-швабе. Стига с тези Т8

YAROSHKH

Ама нали това казвам - искам да сложа Т5 !!! Но, аквариума ми е дълъг 80 см, и някак 115 см не е уместно да слагам...  8-)
2 Стъклени сома
6 - син неон
1 - САЕ
3 - Зелено Лабео
2 - Златна рибка
ХХ - Red Chery

hanuman

Цитат на: YAROSHKH - 09.09.2010 14:29
Ама нали това казвам - искам да сложа Т5 !!! Но, аквариума ми е дълъг 80 см, и някак 115 см не е уместно да слагам...  8-)
Аз 115 на колежката препоръчах. Има вариант на 746мм които са доста нестандртни т5 35вата, но са много скъпи и просто няма смисъл. При теб най-добрия вариант е 55см ако искаш Т5 по 24 вата са и не са лоши цените.

hajigeo

Колега, не си губи времето.
Аз направих тази грешка.
Може да намериш sera, hagen и jbl на 74 см дължина но са  доста скъпи. около 20лв за т8 и над 30лв за т5.

YAROSHKH

Какво имаш предвид под грешка ? Не работят дълго ли , или нещо не им отговаря ?
2 Стъклени сома
6 - син неон
1 - САЕ
3 - Зелено Лабео
2 - Златна рибка
ХХ - Red Chery

hanuman

Колегата иска да каже, че не си струва да търсиш 746мм лампи защото са много скъпи, не че имат проблеми.

Radinka

може ли да ми обясните разликата между Т8 и Т5
сега разглеждах сайта и видях че Т8 червената е за растения а синята за какво е?
наистина не съм наясно с това осветление до сега отивам в магазина и казвам им размерите и това е не съм се интересувала
златарник,скаридарник и жабарник

nikolay_71

Цитат на: hanuman - 09.09.2010 15:27
Аз 115 на колежката препоръчах. Има вариант на 746мм които са доста нестандртни т5 35вата, но са много скъпи и просто няма смисъл. При теб най-добрия вариант е 55см ако искаш Т5 по 24 вата са и не са лоши цените.
Скоро си взех 24 W Т5 Гролукс и Аквастар на обща цена около 35лв мисля беше.От тук.

YAROSHKH

В тази тема е малко по-добре обяснено:
http://aquariumbg.com/forum/akvariumno-osvetlenie/razlika-mu-t5-i-t8/
Мога да кажа с две думи, моите мотиви всъщност.
- По-малки са, и по-добре се вписватв капака (по-малко ще се вижда източника на светлина)
- Светят по-интензивно, което е важно за дълбокият ми аквариум.
2 Стъклени сома
6 - син неон
1 - САЕ
3 - Зелено Лабео
2 - Златна рибка
ХХ - Red Chery

hajigeo

както hanuman е казал, лампите нямат проблем, напротив дори са хубави но проблема е цената ...
моя  аквариум е 80 см и загубих сума и време в обикаляне на магазини и четене в интернет но уви.
не че не се намират, но на кава цена?

за разликите т5 и т8
http://aquariumbg.com/forum/akvariumno-osvetlenie/razlika-mu-t5-i-t8/?action=printpage

по принцип синята лампа е за морски аквариум

: 09.09.2010г 17:05ч
Цитат на: nikolay_71 - 09.09.2010 17:08
Скоро си взех 24 W Т5 Гролукс и Аквастар на обща цена около 35лв мисля беше.От тук.

ок, ама 24 ватова т5 е 60 см, а на колегата му трябва 74 см

YAROSHKH

Цитат на: hajigeo - 09.09.2010 17:16
както hanuman е казал, лампите нямат проблем, напротив дори са хубави но проблема е цената ...
моя  аквариум е 80 см и загубих сума и време в обикаляне на магазини и четене в интернет но уви.
не че не се намират, но на кава цена?

за разликите т5 и т8
http://aquariumbg.com/forum/akvariumno-osvetlenie/razlika-mu-t5-i-t8/?action=printpage

по принцип синята лампа е за морски аквариум

: 09.09.2010г 17:05ч

ок, ама 24 ватова т5 е 60 см, а на колегата му трябва 74 см
Ао е за 60 см, аз просто ще си взема нова Т8. Идеята е да сменя с лампи които да бъдат от край до край на аквариума. И на номрлана цена.Не мога да отделя повече 20-30 ллева за лампи. али трябват и дросели към тях...То щ еми отиде над 100 лева  .
2 Стъклени сома
6 - син неон
1 - САЕ
3 - Зелено Лабео
2 - Златна рибка
ХХ - Red Chery

hajigeo

забрави за дроселите ако ще слагаш т5.
те се палят само с електроника.

YAROSHKH

Добре де ..имах предвид модул з азапалване. Каквото и да има вътре ...
2 Стъклени сома
6 - син неон
1 - САЕ
3 - Зелено Лабео
2 - Златна рибка
ХХ - Red Chery

Similar topics (5)

7401

Отговори: 0
Прегледи: 21911

49091

Отговори: 2
Прегледи: 25070