• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Въпросче за осветлението на аквариума

Започната от Boga_Durt, 26.08.2010 23:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Boga_Durt

Искам да попитам дали моето осветление е нормално,защото листата на растенията взеха да пожълтяват и да загниват.
Аквариума ми е с размери Д-90 В-50 Ш-40,лампите са ми philips master TL-D 18W/830 2бр.(60см) и 1 обикновена 18W(60см)(Ако не се баркам са т8 дебелите).

nikolaytoshev

Не знам за кои растения говориш, но 0,3W/L си е доста слабо осветление за тези 180л., които ти имаш.
Ето виж какви растения могат да се гледат при осветление под 0,5W/L линк

dafil

Вярно ти е казал колегата,че е слабо осветлението ,а на всичкото отгоре е и мнооого жълто заради 830-ките :-D

Boga_Durt

Забравих да кажа,че растенията са ми Анубиац нана.Тук като прочетох пише,че може да се гледа при светлина 0.3.

SashoPhoto

Чак да пожълтява и загнива анубиас при 0.3 W/L се съмнявам. По-скоро може да е липса на макроелементи, например калий.
В моя аквариум съм с 36W на 130l (0.28W/L) и можеш да видиш как се развиват растенията.

Boga_Durt

Ето малко снимчици извинете ме за лошото качество ама са снимани с телефон.Кажете какво да направя.

dafil

Колега,на мен ли ми се вижда така или ти наистина имаш не грунт ,а камъни на дъното

Pep1

Здравейте.За да не отварям нова тема ще питам в тази.Въпроса ми е може ли да сложа от тези енергоспестяващи крушки http://www.krushki.com/index.php?main_page=product_info&cPath=16_5&products_id=14&gclid=CNq16PCRwaQCFUbpzAod3CxYQQ за осветление на аквариума.Сега съм със 2 пури по 18w T8 (grolux и aquastar) и се чудя дали мога да сложа още 2 такива.Аквата е 150литра.

santah

Зависи какъв ефект търсиш. Имай предвид, че са 2700К, което означава, че светлината е доста жълта.

Raven

600 лумена не е зле, но са доста жълти.
Ако можеш да си намериш нещо с по бяла светлина,най добре да е над 4000 Келвина.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Pep1

Благодаря ви за отговорите.Ще потърся други. *DRINK*

Similar topics (5)

7401

Отговори: 0
Прегледи: 21911

22990

Отговори: 8
Прегледи: 8077

16579

Отговори: 2
Прегледи: 4159