• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Новото "старо" нано

Започната от kamenov, 05.08.2010 02:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kamenov

Здравейте,

От седмица насам съм пуснал в действие старият ми нано аквариум 85л.
Стартиран е с 100% жив пясък, 4кг. живи камъни, 65л. вода от работещ аквариум и 20л. нова.
Водата се върти от седмица, камъните и гъбките са добавени вчера, а саркофитончето днес.

Оборудването е опростено:
Скимер на бою, канистър на тетра (тетраекс 600), нагревател атман, помпа за течение атман, охлаждане от 1бр. 8мм. вентилатор за компютър с регулиращи се обороти, осветлението се състои от 2бр.х25W енергоспестяващи крушки 6500к. + рефлектор. В момента на снимките свети само 1ната.

Очаквайте развитие, добавяне на поне още 4кг. живи камъни, добавяне на още доста корали, 2бр. доматени клоуни, някое гоби или мандаринка, хермит крабчета и някоя друга скаридка или интересно крабче, а защо не и двете :)

Поздрави Мартин

Ето и малко снимки извинявам се за качеството по-нататък по-хубави:

vasso

Не че съм много навътре в соленоводната акваристика, но на пръв поглед е супер, чакаме развитието. :-)

kamenov

И по-добре ще стане :)
В момента минаваме през азотния цикъл и не е много за снимки...

kamenov

Няколко нови неща при мен:
1. Нов скимер: Аквамедик минифлотор
2. Контролер за пауърхеди свързан с 2бр. пауърхеда в далечните ъгли настроени да се включват един след друг през 10-12сек.
3. Ново осветление или по-скоро ъпдейт на старото 2х18вата актиник + 2 енергоспестяващи 25вата 6500к.
4. Преграда за скриване на оборудването (ще се види по-добре на снимка)
Живинки:
1. 2бр. Клоуни Оцелариси (не ги харесвам особенно, ако има мераклий за тях да пишат едно ЛС)
2. 5бр. Хермит крабчета Clibanarius sp.
3. Малка колония зелени зоантидчета ;)

Снимки скоро (апарата ми нещо не е наред)

Поздрави Мартин!

kamos

Мартине, къде са снимките? *DRINK*
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Raven

Дай снимки ако има че тази тема ми е интересна, след нова година или напролет ще правя и аз едно нано 50 л.
Да видим дали са верни тия неща дето ми ги разправяте- че морската акваристика била нещо много сложно :-P

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

hanuman

Цитат на: Raven - 12.09.2010 12:47
Дай снимки ако има че тази тема ми е интересна, след нова година или напролет ще правя и аз едно нано 50 л.
Да видим дали са верни тия неща дето ми ги разправяте- че морската акваристика била нещо много сложно :-P
Някой те е излъгал да знаеш. :-P

MeTogu

Как да не е сложно.Това е най-сложната материя в акваристиката.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Raven

Аз за това ще започна полека, с 50л.
После ще видим как ще тръгнат нещата.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Асен Евгениев

Цитат на: Raven - 12.09.2010 19:01
Аз за това ще започна полека, с 50л.
После ще видим как ще тръгнат нещата.
Давай да видим какво ще стане, че и аз имам едно безработно 50 литрово. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

kamenov

Утре, нови снимки :)

hanuman

Цитат на: MeTogu - 12.09.2010 18:14
Как да не е сложно.Това е най-сложната материя в акваристиката.
Е ти пък какво ги обезкуражаваш бе колега, нека всеки да пробва. Какво му е сложното на любителската морска акваристика, още повече при 50л и най-вероятно с два клоуна. Нека да пробват и ще видят колегите че не е ядрена физика.  *DRINK*

kamenov

Ето обещаните снимки. Предупреждавам, че са от телефон, защото фотото е мъртво от известно време ;)
Червена гъбка:

Саркофитон:

Хамър Корал:

Червени зоантидки:

Зелени зоантидки:

Зелени гъбки:

Yellow Watchman Goby ( не съвсем йелоу)

Общ план с двете нови клоунчета, забележете стъклата и цианото (вече не ми останаха сили да ги чистя)

hanuman

Много добре изглежда. Гледам броя на коралчетата се увеличава. Да те попитам тая бялата решетка(която прилича на egg crate) отзад за какво ти служи и от къде си я купувал.

kamenov

Коралчетата и още ще се увеличават :)
Решетката служи за скриване на нагреватели, скимери и тн. а освен това от другата и страна в/у цялата и площ имам закачена едропореста гъба за едра механична и биологична филтрация ;)
Всъщност е част от табличка за отцеждане на чаши струва м/у 3-8лв. за виси от къде я купиш другата част я хвърляш и ползваш само тази.

Similar topics (5)

53969

Започната от radizala

Отговори: 122
Прегледи: 125751

50990

Започната от svetlomir

Отговори: 4
Прегледи: 10492

34065

Започната от victor565

Отговори: 12