• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Ето ви малко африкански цихлиди - рибките на @Ogi_

Започната от Ogi_, 21.05.2010 01:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ogi_

Постарах се да направя заедно с мой близък снимките - знам, че са далече от перфектни, но все пак се надявам да ви харесат  :)

Започваме с представителите на езерото Малави:

Aulonocara sp. "Stuartgranti Mbenji"
Този екземпяр го имам вече повече от три години  :-)

Labidochromis Hongi

Ето една от женските хонджита в по-интересна поза:

Metriaclima Estherae OB
Ето го любимеца ми, роден е при мен - уникална рибка, имам още няколко с по-различни петна, също много красиви,
но не ги снимахме ... следващия път:

Nimbochromis Venustus
Мъжкия венустус

Nimbochromis Livingstonii
Значително по-брутален и като излъчване и като поведение от венустуса - мъжки ливингстън, не успяхме да го хванем напълно син, лошо е че сменя окраската непрекъснато, днес например беше здраво посинял (беше го ударил хормона), но не беше ден за снимки за съжаление, с този приятел също се гледаме вече повече от три години ;)

Pseudotropheus Demasoni
Ето го самотното демасони подарък ми е от приятел, вече пет месеца сърфира успешно между огромните усти на нимбохромисите (нещо, което му се налага да прави и в природата) парадокса е, че това демасони дори си позволява да се закача с тях ...

Ето ги и пришълците:

Хаплохромис от езерото Виктория в Африка
Haplochromis Sp.44

И хемихромис от реките на Източна Африка
Hemichromis

Надявам се рибките да ви харесат, ако имате някакви въпроси, не се колебайте :)

Снимки на рибките ми преди и сега !

Телефон: 0896 276 109

Bolta

*THUMBS UP* Страхотни са и рибките и снимките !  *privet*
При такива красоти е излишно да се казва каквото и да било .

elblanko

Готини рибоци,  *privet* тоя Champsochromis caeruleus от аватара ти защо го няма?
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

niky

Браво. Много добри снимки. Ако разрешиш, бих искал да използвам част от тях за сайта.

Ogi_

Цитат на: elblanko - 21.05.2010 18:37
Готини рибоци,  *privet* тоя Champsochromis caeruleus от аватара ти защо го няма?

Champsochromis caeruleus заедно с Aristochromis christyi ми е един от любимите видове, които нямам, става доста голям и е от така наречените "преследващи хищници" (chasing predator) има нужда от наистина голям аквариум (поне 2 метра на дължина).
При мен в момента е 1.30 м дължината, имах възможност скоро да се сдобия с такива рибки, но успях да се въздържа.  :-)

Цитат на: niky - 21.05.2010 18:43
Браво. Много добри снимки. Ако разрешиш, бих искал да използвам част от тях за сайта.
Нямам нищо против, за мен ще е радост да видя снимките на сайта  *thanks
Снимки на рибките ми преди и сега !

Телефон: 0896 276 109

niky

Благодаря ти. Като ги сложа, ще ти пратя ЛС.
*DRINK*

elblanko

Цитат на: Ogi_ - 21.05.2010 21:19
Champsochromis caeruleus заедно с Aristochromis christyi ми е един от любимите видове, които нямам, става доста голям и е от така наречените "преследващи хищници" (chasing predator) има нужда от наистина голям аквариум (поне 2 метра на дължина).
При мен в момента е 1.30 м дължината, имах възможност скоро да се сдобия с такива рибки, но успях да се въздържа.  :-)

Ето един страхотен екземпляр който наскоро доста ме впечатли.

Слагането на клипчето тук е с цел да ускориш процеса по закупуването на по голям аквариум, :-D и с пожелание в скоро време да обогатиш снимковия материал на сайта и със снимки на Champsochromis caeruleus. *DRINK*
                                                                                                                                Антон Светозаров

BOJO

Използвам темата на Оги да покажа последните новодомци при мен :
Lichnochromis acuticeps:

Все още са бебета, по 5 см са .... след време живот и здраве :

Lichnochromis acuticeps

elblanko

Страхотен избор на риби,  *privet* да са ти живи и здрави и да те радват дълги години.
                                                                                                                                Антон Светозаров

Similar topics (5)

32229

Отговори: 3
Прегледи: 11666

1249

Отговори: 22
Прегледи: 16226

8474

Отговори: 16
Прегледи: 16228

29570

Отговори: 8