• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Висящи корени на кабомба, ротала и т.н.

Започната от patter, 27.12.2005 11:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

patter

Въпроса ми е на какво се дължи тяхното появяване ? Според мен се дължи на прекалено много/малко хранителни вещества във водата или грунд-а, но не съм сигурен какво е точно.

Longanlon

говорили сме си за това и преди - ако потърсиш темата в търсачката сигурно ще излезе.

моето менение е, че това е симптом за недостатъчно хранитени вещества в грунда. разбира се, ако растението е много дълго, то ще започне да пуска корени в желанието си да се размножи, така че трябва да го отрежеш и засадиш отрязаното.

Живко

въпроса остана висящ.
обсъждан е някъде при въпросите към Кралчев.
остановихме,никой на тази планета не знае отговора.
е,сигурно ние не познаваме такъв. :lol:  :lol:
Никой не се е родил научен.

NO CARRIER

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Тони

Тука ред нема, ама требва да се спазва!

patter

въпроса беше как да избегнем появяването им (или поне да го ограничим) ...

Аз ще направя експеримент с кабомбата - ще я срежа там където се появиха и ще я засадя - да видим кога ще се появят пак ...

dido

Няма да ги избегнете, убеден съм.

Моят аквариум е фрашкан с химия и всичките ми дългостеблени си пускат висящи корени - особено като тръгнат да завземат аквариума.

Според мен това е нормален механизъм, с което растението си набавя хранителните вещества в стадий на усилен растеж. Както се коментираше тук - дори и дългостеблените използват корените си за хранене. Когато растението стане по-голямо, нормално е да му трябват и повече корени.

Similar topics (5)

1398

Отговори: 9
Прегледи: 9569

31020

Отговори: 2
Прегледи: 5378

19650

Отговори: 8
Прегледи: 10263

10394

Отговори: 11