• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Новите растения в българската акваристика

Започната от botan, 13.04.2010 23:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hajigeo

интересно ми е да разбера дали си го пробвал.
миналата година пробвах няколко стръка, единият дори цъфна, но след това ампулариите ги наядоха и го разкарах, че стана много грозно.

botan

Не, този специално не съм го пробвал, но наблденията ми са че порамогетоните много лесно се аклиматизират и си растът много добре стига да им се осигури твърда или поне неутрална вода, иначе умират много бързо. Растежа намалява своя темп докато накрая не спира
листата избледняват, междувъзлията се скъсяват и накрая листата отдолу почват да гният с бързи темпове докато не изгние цялото растение.
За да запазя калитричето като доста по-декоративно и интересно растение трябваше да се простя с потамогетоните.  :'(

hajigeo

в неделя взех от "Вълшебния извор" няколко растения и 2 вида мъхове. в момента са в карантинния аквариум. не можах да направя снимки от мястото, защото ми се прецака фотоапарата, но по късно ще ги снимам и ще ги кача.

koifish

Хей ботан, лютичето от първата снимка цъфна ли ти аз имам такъв ранункулус в езерото и изкарва и много красиви плаващи листа под формата на детелинки който излизат на повърхноста, и много красиви малки бели цветчета. ranunculus aquatilis това му е името

Similar topics (5)

54693

Отговори: 0
Прегледи: 28377

46026

Отговори: 9
Прегледи: 36710

50180

Отговори: 8
Прегледи: 33507

48784

Отговори: 1