• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Въпрос за растения

Започната от excess, 09.02.2010 12:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

excess

Имам следния въпрос, как се казват тези две растения и как се размножават?

NO CARRIER

Лявото е Мириофилум, дясното е валиснерия.

Мириофилумът се отрязва когато порасне повече и се засажда в грунда. Валиснерията пуска издънки.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

excess

Благодаря много

hartt

NO CARRIER, как разпознаваш валиснерия от сагитария на такава снимка? Аз имам същото и си мислех че е второто. Отделно ми продадоха нещо, което е около 5 см високо и прави плътно килимче - казаха ми че е валиснерия, но не ми се вярва да има такава валиснерия.

Raven

Листата на Сагитарията рядко стават толкова дълги а дори и да станат, не се извиват така.
Листата на Валиснерията имат склонност да се вият и сучат, а Сагитарията обикновенно е с прави изпънати листа, с леко извити навън краища.
Отделно се познават по строежа на основата- при Сагитарията е леко луковична формата долу при коренището, имат разлика и в жилките на самият лист.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

dok70

И между мириофилум и кабомба има някои разлики. 8-)
А тия растения не ще да се размножат като гледам.
Луд умора няма...

300 оки миш-маш

hartt

Цитат на: Raven - 09.02.2010 20:32
Листата на Сагитарията рядко стават толкова дълги а дори и да станат, не се извиват така.
Листата на Валиснерията имат склонност да се вият и сучат, а Сагитарията обикновенно е с прави изпънати листа, с леко извити навън краища.
Отделно се познават по строежа на основата- при Сагитарията е леко луковична формата долу при коренището, имат разлика и в жилките на самият лист.

Струва ми се, че жилките единствено могат да дадат отговор /който може да ги види/.
А това е и "валиснерията", която направи килимче. Вляво е, според мен, сагитария.

Similar topics (5)

50180

Отговори: 8
Прегледи: 33500

54693

Отговори: 0
Прегледи: 28376

46026

Отговори: 9
Прегледи: 36710

48784

Отговори: 1