• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Растенията ми почервеняват ?

Започната от gtasho, 05.04.2010 18:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gtasho

Имам 32 литров аквариум , в него имам 2 вида растение едното е валиснерия а другото не го знам ако моеже да го познаете от снимката : . Имам осветление от обикновена лампа, която е 40 вата! Казаха ми че ако сложа такава щяло да стнае. А защо най-горните листа са почервенели преди 2 дена нищо им нямаше и сега за 2 дена така станаха

botan

Нищо им няма, когато е силна светлината някои растения образуват повече пигменти за да си контролират притока на светлина към хлоропластите, добре е растението. *THUMBS UP*

ПП: Hygrophila polysperma

gtasho

А крушката 40 вата добре лие ? Мерси за отговора!

botan

Ами да, добре е, излиза около ват и нещо на литър. Трябват ти още растения обаче.

Raven

Сложи си луминисцентна или най добре на фасунгата на тази крушка завии една енергоспестяваща колкото можеш по силна.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

gtasho

Ето това е аквариума ми : ,какви растения трябва да ,си сложа че да заприлича малко на полянка, само отдолу така да има зеленикаво че много ми харесва.

Bolta

Не знам , какви растения /в случая/ , ще ти свършат работа за полянка - но на първо време РАЗКАРАЙ РАПАНИТЕ ! . Според мен нямат място в сладководен аквариум , а и втвърдяват водата . Грунда ми се вижда малко едър !

gtasho

Искам да попитам тук за да не отварям нова тема, може ли някои да ми обясни в 30 литров аквариум как мога да пускам CO2 , каква смес трябва да направя за 32 литра ? Но имаме и бутилка пълна с CO2 но от там колко и как ще подавам изобщо не знам . Четох как да си направя но чета чета нищо не разбирам , ако направя такава смес от мая и захар дали мога да навредя на рибите?

Caxapa

От личен опит искам да ти кажа, че на тези аквариуми които имам им пусках СО2 от мая и захар и ми вървяха много зле растенията. От месеци съм без системите и ето какви резултати има.

Бих казъл, че имаш много малко растения-почти никакви за да имаш нужда от СО2.
Както ти каза колегата(доаен) Равен е да увеличиш на първо време светлината с енергоспестяваща крушка и посади разни треви и виж как ще се развиват. Много е важно и местоположението на аквариума според мен. Преди на мястото на тези от по 120 литра имах 2 х 60 литра и не вървяха много добре. Сега 60 литровите са в другия край на стаята и са също с добри показатели на растежа на растенията.
Успехи ти желая!

Similar topics (5)

46026

Отговори: 9
Прегледи: 36710

22880

Отговори: 8
Прегледи: 9402

44642

Отговори: 5
Прегледи: 8910

1854