• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Изложба град Шумен - отложена поради птичия грип

Започната от LuDiQa, 06.03.2010 14:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

elblanko

Цитат на: valnata - 17.03.2010 00:48
Явно си нямаш представа от кучета. :-D Ок.  В развъдника как се разбирало. Ами как ще знае какво продава търговеца като той не знае дали кучето носи наследствени заболявания? То дори  си няма порода... Нали в развъдника се знаят майки,бащи,дядовци и така нататък. Нали там има хора, които това следят. Излишно е да ти обяснявам ЗАЩО.  :-(
След този коментар за пореден път се убеждавам какви манипулатори има на този свят.
Да знаеш че не визирам тебе, ако не си ме разбрал.

: 17.03.2010г 01:01ч
Цитат на: valnata - 17.03.2010 00:57
  От къде знаеш че повечето не стават?
Ми от личен опит, мисля че вече го споменах.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

jordanM

Прочетох темата и реших и аз да дам моето мнение.
1. На Шуменската изложба могат да се намерят много качествени неща , но и много "боклуци".Там цените са много по- евтини, от
зоомагазините. Аз се занимавам с акваристика и предпочитам да си взема доста неща от там, защото е по-евтино,а и нещата са
същите, които се предлагат в зоомагазините.
Ако даден човек поне малко разбира от акваристика, той много бързо може да разбере дали дадена стока, в случая рибка или нещо друго, е добро и някой боклук, който се опитват да му пробутат.
2. И това  е за колегат от Варна. И аз съм от Варна, незнам каде си търсил женски анцитруси, но аз знам по едно две места от ка-
дето можеш да си купеш женски анцитрус, като едното е зоомагазин, явно не си търсел достатъчно.

vasso

Цитат на: elblanko - 17.03.2010 00:44
А като отидеш в развъдник, как разбираш дали ти дават точна информация?

Еми поне знаеш къде е този развъдник и може по някакъв начин да си потърсиш правата. *DRINK*

valnata

Цитат на: jordanM - 17.03.2010 01:04
1. На Шуменската изложба могат да се намерят много качествени неща , но и много "боклуци".Там цените са много по- евтини, от
зоомагазините. Аз се занимавам с акваристика и предпочитам да си взема доста неща от там, защото е по-евтино,а и нещата са
Ако даден човек поне малко разбира от акваристика, той много бързо може да разбере дали дадена стока, в случая рибка или нещо друго, е добро и някой боклук, който се опитват да му пробутат.
2. И това  е за колегат от Варна. И аз съм от Варна, незнам каде си търсил женски анцитруси, но аз знам по едно две места от ка-
дето можеш да си купеш женски анцитрус, като едното е зоомагазин, явно не си търсел достатъчно.

Е това чаках да чуя колега :-D *DRINK* Я кажи магазинчето на Л.С ако може,че да ида да си взема.

vasso

Цитат на: jordanM - 17.03.2010 01:04
2. И това  е за колегат от Варна. И аз съм от Варна, незнам каде си търсил женски анцитруси, но аз знам по едно две места от ка-
Еми не бих казал, че нещата по такива борси са по-качествени.
1- Нямат потоянни клиенти и не се стремят да ги съхранят.
2- Може да си купиш много неща, които впоследствие да се окажат болни или най-малкото да ти внесат зараза. Така става с растенията най-вече.
ПП:Евтини цени няма- има ниски, които не трябва да са основен стимул за пазаруване. ;-)

Дида 78

Не мисля, че българина е научен да дава много пари за породисто куче. Имам булмастиф и го взехме преди шест години за 1000лв. беше шампион за България и тъй като е рядка порода, на всяко пускане трябваше да се консултирам с БРФК- София за това да нямат роднинска връзка и да я одобрят женската. Това е с цел запазване на породата и за да мога да извадя аз собственичката на мъжкаря родословията на поколението, това е като при нас със фамилията.
Не мисля  и аз че се продават в съмнителни развъдници и магазини животни с родословия, защото това излиза на собствениците доста сюлидно. Неможе едно куче което струва 1000- 1500 лв. най- малко да се продава за 500лв. освен собственика да е намалил цената за да се продаде.

jordanM

Колега прав си няма евтини-има по-ниски, моя грешка на изразяване, извинявам се!
А не си прав, че там излизат хора,които нямат пазар, на тази изложба могат да се видат основните дистрибутори на техника, на храни и на други стоки за акваристиката. Можеш да видиш дистрибуторите на храните на Тропикал , на Тетра, дистибуторите на Ресун, Атман, Шарк. Аз мога да ти кажя и няколко акваристта,които предлагат много качествена риба и които разбират много и ти предлагат само най-доброто.

vasso

Разбира се, че ако познаваш акваристи или търговци може си убеден каква е стоката им. Това обаче не се отнася за масата хора, които не познават никого и може лесно да се объркат. Иначе за техниката е така- еднаква си е.

ironic_

Цитат на: elblanko - 17.03.2010 00:53
Не съм отричал качествата на нито една порода, просто се опитах да ти обясня че всичко е процентно, и много от кучетата просто не стават.

Какво значи "всичко е процентно"?

При родословното куче знаеш кои са му предците до 3-4 коляно, можеш да ги видиш. Какъв им е бил екстериора, какви изложби са спечелили, какви работни изпити (SchH, IPO) са взели. При работните породи преди разплод се минава изпит за годност (ZTP), който е доказва, че това куче е със спокоен характер, не-агресивно, не-плашливо, не-лабилно. Затова вероятността да се окажеш с куче със сериозен поведенчески проблем е сведен до минимум. Всяко куче има силно обоняние. Но работните породи са селектирани с желание да работят, да служат, да са психически стабилни, за да изпълняват безпрекословно заповеди дори в стресови ситуации. Това е разликата. Говори се за работни питбули, например, но са рядкост, защото питбула е по-лесно възбудимо куче.

Когато купуваш куче с родословие, купуваш качества, а не просто хартийката родословие.

Естествено, това не значи, че куче без родословие не заслужава дом и обич, напротив. Но не трябва да бъде развъждано. От такова междусъседско развъждане е постоянния приток на бездомни на улицата.

valnata

Естествено, това не значи, че куче без родословие не заслужава дом и обич, напротив. Но не трябва да бъде развъждано. От такова междусъседско развъждане е постоянния приток на бездомни на улицата.
[/quote]

*THUMBS UP* 

elblanko

Цитат на: ironic_ - 17.03.2010 07:10
Какво значи "всичко е процентно"?
Ще се опитам да ви го обясня с думи прост.

Въпреки всички тия изпити и тестове за които говориш, в поколението на тези родители има кучета които не стават.
На първия изпит отпадат около двайсе процента и на втория още толко, не винаги процентите са такива, но приблизително са толко.
Естествено може вина да има и обучаващия, но и да извадим тези случаи процента пак си остава доста висок.
Силно се надявам този път да съм бил ясен.
Сега идва резонния въпрос.
Какво става с кучетата които са отхвърлени?
Сега ще ви кажа, продават ги на valnata и на такива като него, които си купуват кучета само за домашни любимци.
Може би са продали такова куче и на теб, а може би си от другата страна на барикадата, ;-) знае ли човек.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

Здравков

Колегата елбланко го обясни много добре даже няколко пъти но явно на някой хора само развъдник и родословие им е на устата вероятно защото понятие си нямат от кинология, но това че  куче без родословие не трябвало да се развъжда си е чиста глупост. Преди година намерих хубав мъжкар с отлични ловни качества екстериор на породата без родословие женската ми също няма родословие но е много по добра от доста с такова, родиха се кутретата и от тях си оствих един мъжкар като порастна, си беше абсолютно стандартно гонче по стандарти описани в книгата за тази породата , и като човек който много се интерсува мога да ви кажа че са малко истинските развъдници в България.
Не става въпрос да се развъждат кучета (мелези) Става въпрос че като имаш хубаво куче дори и без родословие не пречи да си изкараш поколение от него, бъдете спокойни на малките няма да им липсват очи уши и така нататак.
П.С. Аман от разбиратели вече.

bicho1976

*spamСлед трета старница темата доста се измести,това с родословието май беше дъвкано вече един път.Струва ми се че пак няма да стигнете до единомислие.
http://aquariumbg.com/forum/lafche/diskusiya-za-rodoslovie/

iccoo

и аз съм съгласен даите за шумен и наи вече за риби стига с тези кучета 

LuDiQa

Цитат на: iccoo - 17.03.2010 16:44
и аз съм съгласен даите за шумен и наи вече за риби стига с тези кучета 
*THUMBS UP* :-) :-) :-) :-)
Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!

Similar topics (5)

34052

Отговори: 3
Прегледи: 2964

21310

Започната от Caxapa

Отговори: 33
Прегледи: 14328

19610

Започната от diken

Отговори: 0