• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

УЧАСТНИК No9

Започната от Igi, 11.12.2005 22:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Igi

СНИМКИ:

Снимка 1

Снимка 2

Снимка 3

Boby_

Участник 9 ; Оценка 3,9 Впечатляващи размери и разположение. Все пак това май е всичко положително за този аквариум. Изкуствени растения, смесване на риби от съвсем различни хабитати, снимки с потопено оборудване (вероятно защото аквариумът се обслужва доста трудничко), аудиовизуалната техника на собствениците се вижда твърде ясно. Вероятно е аквариум на обществено място. Радва окото, но не е аквариум с африкански цихлиди и изобщо не е за този раздел.

* В тази категория не съм гласувал, само коментирам и поставям оценки по десетобалната система на всеки от участниците.

cihlidi_fan

На мен лично само 2-рият аквариум ми харесва поради причинта, че е единствения аквариум Само с Африканци. В първия аквариум се вижда акула, това не е много характерна риба за Малави .
Също така и на 3-тия има някакви рибки (на които не им знам името точно) но определено не са цихлиди, също така наред с варовиците има и корен който не му е там мястото(май) :roll:
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

sho

Цитат на: Boby_Участник 9 ; Оценка 3,9 ............... Вероятно е аквариум на обществено място. Радва окото, но не е аквариум с африкански цихлиди и изобщо не е за този раздел......
И аз съм на подобно мнение - прилича на аквариум в заведение - изкуствени водорасли , стена от въздушни мехурчета  екзотична форма - почти виждам зад камъните и глинени тръби за укрития от тези дето ги продават по зоомагазините и пазара на които са закреппени гуменяците (не се виждат де така си го прествям ,ако съм познал ...) :) - атрактивен  но лично аз не бих го класирал срред първите

Longanlon

Изключителен кич. Пази боже от такива.

niky

Това са аквариумите, поставени от мен на последно място.
Три различни аквариума, пласмасови растения. Да не говорим за овала на третия.
В някоя кръчма може и да са супер, но според личните ми субективни критерии - не.

Иначе от първия съд може да стане страхотен аквариум.

dido

Кич та дрънка. Три аквариума. Какво оценяваме - снимки - пластмасови растения, ръбове в центъра на аквариума, тонколони?

Raven

поне е чистичко и няма водорасли.
не знам на кои са аквариумите,но явно човека ги прави за заведения- еми тва иска българина,пласмасовко и шаренко.
но честно казано добре ги поддържа- виждал съм страхотни помиярници по кръчми- тези поне са чисти и спретнати.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

zariio

а бе и други има дето участват с различни аквариуми ама никой нищо не споменава за тях :D

malawimaster

Цитат на: ravenпоне е чистичко и няма водорасли.
не знам на кои са аквариумите,но явно човека ги прави за заведения- еми тва иска българина,пласмасовко и шаренко.
но честно казано добре ги поддържа- виждал съм страхотни помиярници по кръчми- тези поне са чисти и спретнати.
Благодаря за разбирането RAVEN!
Наистина тези аквариуми са обществени и са правени за хора които почти нищо не разбират от биотопи, хабитати, видове и като цяло от правилата в акваристиката, така както ние ги разбираме. :(
Те искат "шарени рибки", "повече рибки" и разбира се "повече зеленина".
Трудно мога да им обясня на тези клиенти че "много рибки" и "много зеленина" на едно място не могат да виреят.Още повече,за аквариумите си ползвам предимно цихлиди!!А те, и най-вече малвийците изобщо не им прощават (най-малкото... ги изяждат)!Така че съм принуден да "садя" изкуствени растения.Разбира се за вас "зарзаватчийте" това си е чисто богохулство....но...компромис е наложителен!:(
Не искам да занимавам аудиторията с всички проблеми и трудности които се появяват при такива аквариуми.AQUASAUR и AQUAMALAWI може би ще ме разберат.:)
За това в заключение искам да кажа че наистина тези аквариуми не могат да се нарекат"биотопни".Надявам се че обясних (най-вече на по-горе поствалите :) ) защо. И мисля че бе наистина крайно неподходящо да ги представям в този форум за което съжелявам.
Честито на победителите и успехи на всички акваристи :!:

Deep

Чисти , спретнати и  добре подържани аквариуми. Не могат да претендират , че са биотопни, не съм привърженик и на изкуствените растения. Все пак както разбрахме, целта е да бъдат изпълнени противоречивите изисквания на клиенти, което винаги е свързано с компромис.

aquamalawi

Много от оценките тук са направени на базата на първото впечатление, а то не винаги е меродавно.
Аз ще изтъкна само положителното което виждам, което не значи че не съм съгласен с много от критиките*
1. Добре раздвижени риби-активно плуващи във високите водни слоеве=добро впечатление при пряко наблюдение
2.По всичко личи че това е един от кандидатите представящи риби в най-добро здраве, въпреки смесването на Мбуна и Утака
3.Чистота на съдовете въпреки силното осветление
4.Нестандартна форма на аквариумите

*Не мисля че оценки от типа на "пълен кич" и т.н. са добър стимул за бъдещи участници!!!

NO CARRIER

Съгласен с Boby_.

Понеже не бях прочел мнението му, а написах моето виждане, ще го оставя, въпреки, че повтаря неговите думи.

1.Снимките не са изрязани, виждат се шкафове и други чудесии.
2.Оборудването се вижда.
3.И трите аквариума са по-скоро за Акваскейпинг. Ама с "плас*масови водорасли"?! Все едно да пипаш гола жена с ръкавици, моля, без мен.  :lol:
4.Снимки на ТРИ РАЗЛИЧНИ аквариума. Редно ли е?

Кич, да, кич. И аз ще го спомена.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Deep

aquamalawi e прав. Целта на този форум е да се популяризира акваристиката. Имаме класиране от което е видно, кое е добро и към кое трябва да се стреми човек. Острите коментари биха отказали много хора да участват в евентуален следващ конкурс, а едва ли това е целта.

aquamalawi

Цитат на: Deepaquamalawi e прав. Целта на този форум е да се популяризира акваристиката. Имаме класиране от което е видно, кое е добро и към кое трябва да се стреми човек. Острите коментари биха отказали много хора да участват в евентуален следващ конкурс, а едва ли това е целта.
:cranky