• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

горски мъх на дъното

Започната от herlitz90, 12.02.2010 23:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

herlitz90

здравеите току що покрих почти цялото си дъно с горки мъх (от този зеления които го има по камъните) как ще подеиства на рибите . Пишете моля :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-|

dafil

Цитат на: herlitz90 - 12.02.2010 23:31
здравеите току що покрих почти цялото си дъно с горки мъх (от този зеления които го има по камъните) как ще подеиства на рибите . Пишете моля :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-|
Aми ти затова си го виждал ПРИКРЕПЕН по камъни и коренища-няма собствени корени  :-)
По дъното ще събира акитата на рибите и друга органика,и ще загние .
На рибите нищо няма да им стане иначе

herlitz90

вече 3 дни го имам и нищо му няма ако ще загива не трябваше ли вече да е загинал

valnata

Трябват му повече от три дни за да загние. Махай го защото ще стане лошо. Като вземе да гние ще тръгнат и водорасли, а и сега не можеш да сифонираш боклуците. Сложи си други растения, има и мъхове които са за аквариум.

nikolaytoshev

До 15 дни ще започне да загнива и гледката не е изобщо приятна. =-O
После започват да се появяват повечето известни и някои неизвестни водорасли по азбучен ред. :-D

herlitz90

вие пробвали ли сте да слагате такъв мъх в аквариум
: 14.02.2010г 16:04ч
а на негово място какво да сложа . Какви други мъхове има за аквариум и колко са скъпи
*dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow*

valnata

Не съм пробвал, защото знам за последствията. Ако не вярваш почакай седмица-две и ще се убедиш. Като го махнеш тогава вече всичко ще е превзето от водораслите, и ще е късно. :-D 

На негово място си купи явански мъх, сложи валиснерия и други по-лесни за гледане растения.

dafil

http://aquariumbg.com/forum/predlagam/ribki-skaridi-i-rasteniya-ot-noviya-vnos/
чети по-надолу в страницата-има аквариумни мъхове

миа

Предполагам, че мъхът е взет от външно място-река, езеро или нещо подобно.Възможно е да се приспособи такъв мъх към аквариумната среда, но чрез плавно постепенно повишаване на температурата.Той е живял при 10-15 градуса и изведнъж е насаден при температура 20-25 градуса.Така поставен, директно, мъхът ще загние за дни.
  Насочете се към някой непретенциозен, но аквариумен мъх-явански мъх, ричия...

Alexfield

Аз имам един мъх от планински поток. Вече 3 месеца кисне в едната локва  :-D Нито е тръгнал нито е умрял/загнил.
Общо взето отглеждането на български подводни растения (5-15 градуса) в тропически аквариум е разказ с неочакван край:
Може да умре, може да тръгне, а може кой знае какво  *ROFL*.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Raven

Тази пролет ще си взема Фонтиналис от Панчерево, има отлични гъсто обрасли с  Фонтиналис камъни в реката и ще го пробвамв аквариума.

Казват че не издържал на топло, но ще го видим.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

sliven

Ръгайте смело, напролет!При мен живее от края на септември(на 25 градуса), дори расте при обикнов.крушка.   >:o
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

miTko

Нашенските мъхове, които съм пробвал под вода, дори и да не загинат се издължават и си променят външния вид. Винаги стават по-грозни. Няма смисъл да се пробват в аквариум такива, които не живеят под вода.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Divane

а когато взимате от реката растения,третирате ли ги с нещо преди да ги нахакате в аквариума? щото ..нали..болести..това..онова..  =-O

Raven

Аз непременно ще направя баня с бледорозов разтвор на калиев перманганат, не бих си рискувал ценните риби.
Още повече че Панчеревската река си е клоака като цяло.

Третира се около 30 минути с бледорозов разтвор и след това се плакне обилно, мисля че е достатъчно.
Преди това се отстраняват всички видими ненужни неща- мъртви части от растението, тиня, охлюви и тн.
Миналата година рових в реката и разглеждах мъховете, има много Фонтиналис  на гъсти ,здрави туфи  всяка плътно вкоренена за камък.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Similar topics (5)

5112

Отговори: 7
Прегледи: 11753

50522

Отговори: 4
Прегледи: 7132

21471

Отговори: 1
Прегледи: 8259

9538

Започната от Birhan