• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Здравейте Нов съм !

Започната от denko, 05.02.2010 07:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

denko

Здравейте нов съм тук прочетох туй онуй ..
преди много години гледах рибки бях малък неимформиран и като прочетох малко специализирана информация отностно това как се оглеждат рибки осъзнавам мойте рибки .. колко са били корави :) и на какво съм ги подлагал
та съвсем случайно попаднах тук и след като погледнах един сайт . ето този ---- > http://www.cau-aqua.net/index.php

вече съм на мнение че ще гледам рибки пак .

въпросите са ми как да направя аквариума да ми заприлича поне малко на онези живи картини в ония сайт малко по горе .. :)

без грозни термометъри разни гъби и разни такива (не съм много в час обаче обещавам да влезна )
едно време имах грозен термометър с лепка имах няква машинка която бучеше адски силно беше стара и правеше балончета с гъба
аквариума беше още от на баща ми времето с метални рамки лепен с джамджийски маджун :) :)
: 05.02.2010г 07:07ч
Писах писах толкова глупости изписъх и нищо по същество
От Пловдив съм някой да препоръча магазин в тракия до нас има един ама като видях рибите в ква тинясала вода щъкат не ми вдъхва доверия
та
препоръчайте аквариум литраж форма размер  около 10-15-20 риби :) губи хелери молинези може някви лускави данио неонки .. тея как бяха ... другите кардинал майче

обеснете малко как става с тея помпички аерацийй и разни там други хави :) питах човека в магазина ама и той ги знаеше колкото мен имало си гъбени филтри някви такива ми ги обесняваше :)
а в тея красиви аквариуми не виждам такива филтри  ЩО ли !?  *YAHOO*

zambo

Здравей колега и добре дошъл ,
прочети статиите и ще намериш всички отговори , които търсиш .
http://aquariumbg.com/forum/otgovori-na-chesto-zadavani-vaprosi/ukazatel-na-statiite-v-razdela-prochetete-parvo-tuk!/
http://aquariumbg.com/forum/statii-knigi-i-dokumenti/ukazatel-na-statiite-v-razdela/

Аквариум немога да ти препоръчам , защото това е личен избор .
В тези " красиви аквариуми " не виждаш техника защото е извадена преди снимката .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

ReeT

колкото по голям аквариум толкова по добре! виж как аз си задавам този въпрос "колко голям аквариум мога да сложа в този ъгъл на стаята" отговора е някъде към 400л следващия въпрос е как да сложа аквариума да виси на стената така че отдолу да има диван - това не съм решил още как ще стане но ще стане няма къде да ходи

та голям аквариум = по малко проблеми след време

zambo

Цитат на: ReeT - 09.02.2010 17:32
как да сложа аквариума да виси на стената така че отдолу да има диван

*spam На този диван не бих седнал никога .  :-D
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

vasso

Хах, може и да се измисли нещо. Може да се направи стоманена рамка с П образна форма, но обърната наопаки. Така няма да виси на стената, а на пода и диванът просто може да влезе отдолу.  *CRAZY*

Асен Евгениев

Цитат на: vasso - 09.02.2010 18:53
Хах, може и да се измисли нещо. Може да се направи стоманена рамка с П образна форма, но обърната наопаки. Така няма да виси на стената, а на пода и диванът просто може да влезе отдолу.  *CRAZY*

Няма ли да си удряш главата при използване на дивана? Ако пък е достатъчно високо трябва да гледаш
аквариума с бинокъл. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

vasso

Аз само давам предложение. И аз не виждам как може някой да иска такова вкъщи, но хора всякакви. Пък и при 2,70 таван може и да стане. *DRINK* Ако се и остави само стъкло на дъното и не се слага грунд може да гледаш рибите лежейки. Щура работа. :-)

Асен Евгениев

Цитат на: vasso - 09.02.2010 19:05
Аз само давам предложение. И аз не виждам как може някой да иска такова вкъщи, но хора всякакви. Пък и при 2,70 таван може и да стане. *DRINK* Ако се и остави само стъкло на дъното и не се слага грунд може да гледаш рибите лежейки. Щура работа. :-)
Това последното заслужава внимание. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

elblanko

Ако покажеш този чертеж на заварчика който ще прави рамката, и той поне малко разбира от работата си, ще ти се изсмее, а може и да те перне с чертежа по тиквата.  :-D
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

Raven

По принцип с достатъчно яки п- лайзени може да се направи, но не разбирам идеята.
Аз си слагам аквариумите така че като легна на дивана да ги гледам  директно :-)

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

ReeT

да етажа е висок 2.78 а баща ми е заварчик та ще стане здраво. Замисъла е плота на барплота да се продължи и там да е аквариума а за здравина ще пробия дупки в стената и ще го хвана от другата стана ако се наложи с стоманени пръти ще го направа а и те хората монтират бойлери на по 2 не особено големи дюбела пак не падат   :-D

_777_

Цитат на: ReeT - 09.02.2010 17:32
......................следващия въпрос е как да сложа аквариума да виси на стената така че отдолу да има диван - това не съм решил още как ще стане но ще стане няма къде да ходи
А предвиди ли стълба за обслужване на аквариума? ;-)

ReeT

Цитат на: _777_ - 09.02.2010 20:45
А предвиди ли стълба за обслужване на аквариума? ;-)
няма нужда имам си вградена (смисъл дългичък сам)

_777_

Цитат на: ReeT - 09.02.2010 20:57
няма нужда имам си вградена (смисъл дългичък сам)
И защо тогава не кандидадстваш за книгата на "Гинес"? ;-)

elblanko

Цитат на: Raven - 09.02.2010 20:28
По принцип с достатъчно яки п- лайзени може да се направи, но не разбирам идеята.
Аз си слагам аквариумите така че като легна на дивана да ги гледам  директно :-)
То може да стане но трябва да изглежда така,

или така, защото иначе ще стане, паииии се.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

Similar topics (5)

28495

Отговори: 5
Прегледи: 6936

2863

Отговори: 27
Прегледи: 15856

23845

Отговори: 64
Прегледи: 47828

11811

Отговори: 7