• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Може ли да навреди на Betta, Lucky Bamboo в аквариума?

Започната от MiLinKo, 13.01.2010 03:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

MiLinKo

Ровейки се из google видях ,че има някаква нова мода да се подаряват вази с бета и бамбук и разни декорации.Стои наистина ефектно,но дали не е вредно за рибите...По принцип знам ,че бетите обичат всякакъв тип растителност...но дали това вклучва и бамбук.Който има мнение по въпроса нека си каже  :-)

На тази снимка много ми харесва как стои и бих сложила и при моята бета бамбук ,стига някой да може да ми потвърди ,че няма проблем за рибката.

vasso

Това растение ми прилича на някакъв вид Драцена. Виждал съм доста такива. Не съм сигурен за бамбука. *DRINK*

AGENTO

Виждал съм аквариум с драцена.Няма да е проблем.Само гледай листата и да са над водата,че под нея няма да виреят!
П.С:На този вид драцена и викат лъки бамбу:)

eraser

Добра идея колега, добре се е поллучило  *THUMBS UP*

NO CARRIER

Няма проблеми - могат да съжителстват. Само не забравяй да сменяш вода.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Alexfield

Преди 2 месеца боднах 1 бамбук в 100 литров аквариум. Няма проблеми нито за рибките, нито за бамбука. Както са казали колегите, листата трябва да са над водата.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

elblanko

Цитат на: vasso - 13.01.2010 11:17
Това растение ми прилича на някакъв вид Драцена. Виждал съм доста такива. Не съм сигурен за бамбука. *DRINK*
Точно така, това е вид Драцена, казват и бамбук на щастието, но по принцип не е бамбук.
Не обича пряка слънчева светлина, обича мека вода.
В Китай имат някакви поверия за тези растения, които аз съм пропуснал при запознаването си с това растение.
На моите риби не им вреди по никакъв начин, по скоро обратното, :-D непрекъснато ровят около него да му ядът корените, като японски багерчета са.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

mojiganga

Къде може да се намери и как се развъжда?

ico

Цитат на: mojiganga - 13.01.2010 16:18
Къде може да се намери и как се развъжда?
В магазини за цветя, ползват го доста за разни букети. Части от драцените се вкореняват лесно.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

elblanko

До колкото знам, се реже върхът, и се топи във вода.
Но наистина в цветарските магазини би трябвало да ти дадат по подробна информация.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

MiLinKo

Мерси на всички за коментарите  :-) Сега само остава да си завъдя бамбук в аквариума.

Similar topics (5)