• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

300 литра от Португалия

Започната от tishovsx, 15.11.2009 16:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

iek

Нормален рифаджия няма да го направи, човека е акваскейпър, а и като гледам какви джунджурийки си е накупил, явно пари не му липсват, само помпичката му струва $200.
Аз в този аквариум проблеми не видях да има, дай  боже и моя да се окаже такъв "проблемен" някога.

tishovsx

След рестарта, Андре Силвестре е направил чудесен рифов акваскейп. =-O

Сега е започнал доста предпазливо и с малки фрагове, и дано лошите неща да останат зад него  ;-)

Един от добрите сладководни акваскейпъри е този пич, има добри попадения.
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

tishovsx

tishovsx

Андре явно е схванал как се прави риф и го доказва  ;-)

tishovsx

Акваскейпъра Андре доказва, че и морските ги прави както трябва. *THUMBS UP*

tishovsx

Андре, напреднал доста! Лошото е, че аз си седя на едно място :-|

Уф *THUMBS UP*

Raven

А-аа, можело *THUMBS UP*

Вижте как хубаво става, че вие морските като редите камъни се едно с фадромата ги сипвате.
Друго си е да имаш представа от акваскейп :-)

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

iek

Да, личи си, че идва с образование на акваскейпър, обаче:

-хардскейпа ще се загуби с нарастване на коралите и ще остане единствено практическата страна на въпроса, а тя е камъните да са разположени, така че да се обдухват от всички страни, да стъпват върху минимална площ от дъното, да предоставят максимално полезна площ за залепване на коралите, в много случаи коралите идват вече прикрепени на други камъни, много от тези нещо не могат да се предвидят от началото, освен това трябва още да се съобрази минималното/макс. разстояние до лампите, да издържат като конструкция на един бъдещ товар. Абе с една дума не е точно като при имагумито работата.
Дори погледнете рифовите аквариуми на Амано в галерията му в Ниагата, аз поне не виждам разлика с тези по форумите.
Вярно е, че има различни стилове в морския акваскейп- тип фадрома, тип бонзай, минималистичен и кой знае още какви.

tishovsx

tishovsx

Малко развитие по темата :-)

А. parvulus, с хайвер.

iek

Как би ми дошло добре едно пасажче от 20-на от тези апогони, НО при 40лв бройката- не, мерси!

JayCutler

Човека е направил и 2-та пъти невероятен скейп.
За заинтересуваните искам да кажа, че причината за разпада на аквариума е пропускането да направи карантина на риба, която са му я донесли как се казва точно диво уловена :).Човека обяснява, че няколко дни след пускане на рибата директно в аквариума са се появили някви петна по повечето риби :duvar:.Махнал е веднага всички корали за да започне лечение на рибите, от което не е имало голяма полза,  повечето са загинали...Общо взето това са причините за падението на аквариума.След случилото се човека е решил да доуформи хардскеипа и така сега пак наново...Както се вижда чиста човешка грешка :)
Много важен извод-не си спестявайте карантинен съд! :karamse:

Coral Master

Хм, много ценна информация!
И аз постоянно правя такава грешка, но сега вече имам 2 по-малки аквариума и ще се постарая да не става така.
Между другото, аз бих оставил рибите да умрат, но не бих закачал коралите, така поне те биха ми останали. Макар, че после незнам как ще изглежда без риби, защото скоро не може да се пуснат нови.
80л с LPS корали и 2 риби-старт. 08-2009;
Дисплей 600 л с SPS и LPS корали и 14 риби-старт. 09-2009, 120 кг живи камъни;, съмп 150 л, скимер TurboFlotor 1000, нитратредуктор NR1000, автом. kalkwasser бъркачка, AT-Control; Калц.реактор AquaMedic KR1000, LED 35 бр. 10W засега, течение 20000 л/час

JayCutler

Цитат на: Coral Master - 15.10.2010 10:39
Хм, много ценна информация!
И аз постоянно правя такава грешка, но сега вече имам 2 по-малки аквариума и ще се постарая да не става така.
Между другото, аз бих оставил рибите да умрат, но не бих закачал коралите, така поне те биха ми останали. Макар, че после незнам как ще изглежда без риби, защото скоро не може да се пуснат нови.

*privet* *DRINK*

Similar topics (3)

26768

Отговори: 15
Прегледи: 11711

22170

Отговори: 31
Прегледи: 26884