• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Мътна вода в аквариума.!?

Започната от Balkandjiev, 13.11.2009 11:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Balkandjiev

Здравейте като прочетете заглавието на темата тема веднага ще кажете не четеш. Все пак не съм начинаещ и съм изчел доста, а проблемът ми е следният: мътна вода. Аквариумът ми е 380 литра осветление 6 х 36 вата 2-на Сера 2- Филипс  2 на Силвания рибки 5 скаларии 3 анцитруса 2 хипостомуса 1- САЕ 4 сини трихогастере, грунд вече 6-7 сантиметра. Мисля, че и от там идва проблема напреди грунда ми беше с дебелина 3-4 сантиметра но реших, че не е достатъчно и добавих още и в същият ден смених тридесет процента вода и почистих външният филтър изцяло като изпрах гъби смених пълнежи измих и тръбите и флейтата. След два дена водата ни стана мътна така три дена след това смених 50 процента от водата. Резултата беше до следващата сутрин и така вече трети ден.
Обръщам се към вас за помощ какво да правя.!? Стартиран е на 17.09.2009 година няма добавяни рибки наскоро. След смяната на 50 % от водата добавих малко метиленово синьо.!?   

Raven

Нормално е положението, добавил си нов грунт и доста нова вода.
Имаш малко пик на бактерии, но с филтрацията ще се оправят до няколко дни.
Ако мътилката е белезникава- това е компилация от фин прах от новият грунт и свръх развитие на бактерии от новата вода и грунт.
Няма смисъл да слагаш каквато и да е химия, ще се оправи само .

Преи два дни аз си презапуснах канистъра, изпрах и измих основно всичко+ това смених 50% вода- в резултат на това вече трети ден водата ми седи бяло- белезникава но малко по малко се избистря.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

vasso

50% смяна ми се струва твърде много. Плюс това си изчистил основно филтъра, което според мен не е правилно. Ако грундът, които си сложил е бил старателно измит би трябвало да се утаят след известно време частиците. Съветвам те да спреш с честите смени на толкова количество вода. Може да сложиш вътрешен филтър да обере допълнително малко от частиците. Все пак при новите аквариума минава и седмица преди да се изчисти водата, така че го остави малко аквариума , ако няма ефект това вече търси друго решение. :-)

Balkandjiev

Грунда който добавих е с дебелина 2-4 милиметра по принцип правя смени на водата по 30 % на десет дена, но след помътняването реших да сменя 50 % което се оказва грешка. Въпросът ми сега е дали да правя някакви смени, кога и по колко дали да светя и дали да ги храня.!?
: 13.11.2009г 11:11ч
Грунда е изварен и добре измит после понеже е морски. След поставянето му сифонирах, за да се смеси със  стария.

NO CARRIER

Не сменяй. Продължи да храниш както до сега. Ще се избистри.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

galin76

Незнам, какво ще кажат колегите но моето лично мнение е че, една препоръчителна доза от сера био-нитривек може да подобри нещата.

Balkandjiev

След четири дена пълно затъмнение на аквариума резултатът е около 40 % подобрение. Памука който е във външният филтър си стой след един ден употреба все със същият цвят както предния. Сега какво да правя да продължавам ли със същите процедури? Утре ще си разменим филтрите с един колега колега понеже неговият има УВ.

discus

Най добре е да пуснеш една снимка, да се види за какво говорим.

Balkandjiev

Чакам съвети, но имайте предвид, че растенията ми почват да издават багажа от тъмнината.!?
: 18.11.2009г 21:09ч
Ето и три снимки:

: 18.11.2009г 21:09ч
Фона е син, а на първата снимка леко се забелязва зад скаларията една черна молинезия.

discus

Няма да минеш без UV, щом си затъмнявал и не се е оправил ,според мен си вкарал зелена еугленка(да не се бърка с цъфнала вода като на едно друго място)

jodeci

Имах абсолютно същият проблем с водата преди няколко месеца. Засилих дебита на филтъра и пусках светлина само по 2-3 часа на ден. Водата се избистри след 7-8 дни. Имах жертви при растенията, но поне спасих аквата и рибките.
*DRINK*
План За Вечерта:
1. Да си успокоя нервите.
2. Да поговоря със жената.
3. Да си успокоя нервите...

kapacitet

Не мен много ми харесва цвета на водата, като в природата е. Това е един леко замърсен боитоп.

NO CARRIER

Сложи памук около филтъра. Сменяй го редовно. Продължавай да сменяш и 2-3 дни след като се избистри.

Raven

Ако се уредиш с УВ ще си решиш проблема.
Но трябва да работи поне седмица за пълно изчистване и след това да промениш условията от които е цъфнала водата.
Прекалено много хранителни вещества имаш и може би светиш по дълго отколкото трябва.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

NO CARRIER

Камен, Abaddon имаше подобен проблем. Надявам се, че утре ще се включи.

Similar topics (5)

48577

Отговори: 35
Прегледи: 82791

41099

Отговори: 8
Прегледи: 7836

51051

Отговори: 3
Прегледи: 3818

2269

Отговори: 11