• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Червеногърба скалария ("Manacapuru")

Започната от walkabout, 20.10.2009 11:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SashoPhoto

Малко ги е страх още. Изгаси им осветлението за един ден. Надявам се си ги темперирал и си им смесвал водата бавно по всички правила на пускане на рибите. Предполагам си измерил pH , NH4, NO2 като минимум.

walkabout

Да. Относно филтъра, мисля, че не създава силно течение тъй като даниото и расборите си плуват спокойно. Ph e 7. Няма да им пускам лампата днес.
: 31.10.2009г 10:10ч
Оправиха се. Поотърсиха се от стреса и сега плуват спокойно из аквата. Все пак няма да им пускам лампа днес. Отивам и аз да се отърся от стреса.  :-[

Raven

*THUMBS UP*
Дано няма повече проблеми с аклиматизацията.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

walkabout

Едната скалария малко след това много се стресна и изско'и от аквариума. Не знам как. Дори не съм се доближавал до аквариума. Възможно ли е някое от бързите даниота да я е стреснало? Върнах я обратно и сложих капака.

Raven

Като за първи ден - всичко е възможно да ги стресне.

Ако имаш много риби също може да е проблем за тях.
Дръж ги на притъмнено и затворен капак и чакай да се успокоят.

Raven

Цитат на: valnata - 21.10.2009 21:37
Аз съм виждал скаларии и то огромни. Не зная какъв вид са. Определено не бяха манакапуро. Бяха чисто бели. Сега ги няма в магазина в който ги бях гледал. Цената им беше 25 лева броя, но определено имаха 23 24,см. За пръв път видях толкова големи скаларии. Нека наистина който е виждал подобни риби да сподели. wladoo ми беше споменал че имало такива скаларии гигантски или гиганти не се сещам точно. И на мен ми е чудно с какво ги тъпчат, и как достигат такива огромни размери. Още ме е яд, че не попитах в магазина от къде са ги взели и с какво ги хранят. Сега вече нямат такива.

Сега се сещам че като бях малък имахме обикновенни скаларии, баща ми ги развъждаше и в един 250л. винкелен аквариум имахме само скаларии.С течение на времето някой от тях бяха станали огромни, аквариума е бил със стандартна височина /около 50-55 см./ а рибите го изпълваха.Бяха на над  5 години сигурно и са стигнали до максималният си размер, с годините растът едва ли не постоянно.Нямам снимки или база за сравнение, но као се замисля бяха над половината от височината на аквариума,тоест около 30 см. поне.

wwladoo

В момента имам две годишни скаларии--чифтове,някои са на около две години и половина,размера им е около 25см-- плюс минус 2-3 см-от следните видове----дива окраска,трицветна,мраморна,т. н. опушена--половината сива половината черно мрежесто,бяла перлена жълт гръб и воални!Който иска от БС може да се увери на място!!!А и колеги които са идвали са ги видели!!!Успех с тази разкошна риба--една от любимите ми!!! ;-) :-) *DRINK*
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

walkabout

споделете с какво храните скалариите си. аз направих кайма от бяла риба и малко чесън и рибите ядат по малко, хапват и по малко суха дафня, чернодробната и тетра цихлид или тетра мин не я харесват...

Raven

Други ще ти дадът рецепти за храна, аз само да вметна че от сухата дафния файда няма защото хранителната и стойност е нищожна, а чернодробната дявол знае от какво се прави.Не рискувай с такива боклуци.

valnata

Аз моите ги храня само с замразени храни. Хирономус,кайма,бяла ларва и др.

walkabout

Цитат на: valnata - 01.11.2009 15:49
Аз моите ги храня само с замразени храни. Хирономус,кайма,бяла ларва и др.
Каква кайма по-точно?

valnata

Цитат на: walkabout - 01.11.2009 17:52
Каква кайма по-точно?

Ами храната е Diskus bio kolor,Tropical special mix, хирономус. Основно ги храня с хирономус и tropical mix. Всички храни ги взимам от магазин акваристика-дискус бг. Първата е въпросната кайма и има риба, а за другите съставки ще те излъжа.  Имат и някаква друга кайма от която ще взема следващия път.

walkabout

Ето и едно клипче от днес.
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

Преди около час забелязах, че един от младоците се държи доста агресивно спрямо другите. Предполагам, че разпределя територията.

Raven

Интересно- почти нямат изразени ивици, едната си е направо бяла.
По принцип Манакапуро то не са с най изразените ивици, но при тези съвсем ги няма.

}|{opukc

Рибите са млади още, а и не са в час още така, че е нормално.
Ето и тези - от същото люпило са.

http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,20745.msg225279.html#msg225279

Similar topics (5)

40900

Започната от raiko

Отговори: 38
Прегледи: 33187

4891

Отговори: 0
Прегледи: 7052

36135

Отговори: 4