• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Червеногърба скалария ("Manacapuru")

Започната от walkabout, 20.10.2009 11:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tomatomov197

Ееееее,  браво бе пичове, много са красиви.  На Raven са най-пъстри, може би заради храната, но са супер. Ще взема да се зарибя по скаларии и да остъкля някоя стена *BRAVO*
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Асен Евгениев

Raven ги храни с домати и моркови, затова са такива червендалести. :-D
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

vasso

Прелестни са! Иначе може с цвекло да пробва ще станат много шукаритетни. *CRAZY* *offtopic

Denis The Hotstepper

Цитат на: akapulko - 25.04.2010 22:43
Raven ги храни с домати и моркови, затова са такива червендалести. :-D
*offtopic Мани ти, най-притеснителни са към камери...изчервяват се от срам(за разлика от моите), за това е такава работата ;)
Иначе според мен има разлика във възрастта. До колкото знам са три поколения. С времето всички ще станат почти еднакви и храните с оцветител няма да влияят толкова очевидно. Поне при мен промяната в цвета им е постепенна, но за сега върви добре и съм доволен. Когато са спокойни и нахранени са с прекрасни черни черти и червени гърбове  :-)

rakim

Храните с оцветители си влияят постоянно,изглеждат неестествено.
540л Южна Америка

elblanko

Твоите ще подобрят цветовете си с времето, но никога няма да имат такова червено без храни за оцветяване.
Преди имах барбуси тетразона, и те ядяха от храната на червените папагали, станаха почти изцяло червени, имаха жълтичко само малко при опашката.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

Denis The Hotstepper

Не ме разбрахте. Имах в предвид, че като достигнат определена възраст (~ година) и си стават с достатъчно черни и наситени черти, както и с достатъчно червени гърбове. А докато са малки са си бледи, дори невидимо "оцветени".

Raven

Определено е от храната, аз им давам 4 вида храна с оцветител + замразен хирономус един път седмично.
Храните ги въртя, вечер ги храня по два пъти и слагам по две от четирите храни.
Основната им храна е холандската гранулирана в която има някакъв оцветител поне според етикета, нея я давам вечер около 19 часа защото е ситна и освен скалариите я ядът и останалите риби.
След това около 22 часа храня с една от люспите- която хвана.
На Тетра имам два вида храна и една на Даяна пет - всичките са с оцветител.
Хирономус давам в неделя.

Лошото е че растът и съвсем определено им отеснява аквариума, май ще трябва да избързам с големият аквариум.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Denis The Hotstepper

Цитат на: Raven - 26.04.2010 12:03
Определено е от храната
Да разберем първо дали набора не е различен, и това да има не малко значение  ;-)
А моите определено са доста близко до твоите като черни ивици и червени гърбове, когато са спокойни и хапнали...в другите моменти странно защо избеляват, не знам дали и при Вас останалите е така?
: 26.04.2010г 13:01ч
Цитат на: Raven - 26.04.2010 12:03
Лошото е че растът и съвсем определено им отеснява аквариума, май ще трябва да избързам с големият аквариум.
Е това наистина го констатирам и аз, май ще трябва и аз сериозно да се замисля за по-голям дом за Манакапурковците...и да изоставя идеята си за нещо от сорта на 1000 литра морски  :-(

eumo77

Здравейте и аз имам пет от тези красавци.Моите са от последното поколение и са също толкова червени като на Мариан.Raven твоите колко са високи.

Denis The Hotstepper

Цитат на: eumo77 - 26.04.2010 15:12
Здравейте и аз имам пет от тези красавци.Моите са от последното поколение и са също толкова червени като на Мариан.Raven твоите колко са високи.
Слагай снимки да ги видим де :)
И разкажи как ги гледаш, с какво храниш, в какъв аквариум, с какви съквартиранти и тнт....
И успех от мен
*DRINK*

valnata

Обаче на всички перките са оръфани... На какво се дължи това?  :-)

Raven

Моите се бият доста, почти постоянно се гонят.
И понеже много порастанаха и аквариумът им отесня- от там и честите сбивания и раздърпаните перки.

Около 20-22 см. са на височина, довечера ще направя една снимка с някаква измерителна линия за съпоставка на размера им.

Raven

На някой да му е направило впечатление дали скалариите му ядът явански мъх?

Не съм имал скаларии от години а когато имах предишният път- нямах мъхове.
Сега се опитах да завъдя малко мъх, но ми върви много тегаво, да сте забелязали дали го пощят или па някакъв начин да го унищожават?

ogogogo

От няколко дни ги наблюдавам че постоянно се въртят
около мъха който съм навързал по корена и постоянно го
дърпат.За първи път виждам скаларии така да обичат салатка
:-D.
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

Similar topics (5)

28645

Започната от mite_98

Отговори: 7
Прегледи: 11781