• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Червеногърба скалария ("Manacapuru")

Започната от walkabout, 20.10.2009 11:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Raven

Сега и втората двойка започна да чисти тръбата на канистъра, не знам дали са сериозни или още си "играят на чичо доктор".
При всяко положение хич не ми се занимава в момента с такива работи, нито имам кога, нито къде...

Петата стана малко по смела, явно и писна да я млатят и започна да излиза и да се върти около двата чифта, малко се нормализираха отношенията и се отказах да я махам за сега.

Имам чувството че са пораснали доста и им отеснява аквариума, но за сега това е- ще се бутат в гарсониерката докъто дойде време за новото жилище.

В условията  икономическа и жилищна криза и те трябва да понесът своята тежест от антикризисните мерки *CRAZY*

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

rakim

Да порастват доста...Аз от мойте 7 ако успея да оставя два чифта в 400л ще е добре,макар че ми се вижда тясен малко....Като се развихрят тези растояния за нищо ги нямат. Имал размножаващи се скаларии и знам че настава един малък ад,за това алтума е чиста работа ,не се размножава лесно а ако случайно стане ще се радваш толкова че ще забравиш за всичко друго :-D
540л Южна Америка

Denis The Hotstepper

И моите са като хамелеони, менят се за секунди, но няма и идея още за чифтове. Перчат си се като самураи и тва е.
Raven, rakim, Вашите от кое поколение са от трите?

rakim

Май на всички са от последното поколение мисля :-)
540л Южна Америка

Raven

Аз не съм много наясно, забравих да питам като ги взимах.

Райко може да каже, но със сигурност са от хубаво поколение :-D

Като направя по големият аквариум непременно ще взема още няколко.

rakim

Ето от къде идват нашите зверове,две снимки от Манакапуру  
540л Южна Америка

Denis The Hotstepper

Абе, май не са, Райко ако прочете да каже. Ама на мен ми се струва, че на Raven са по-големи и по-оцветени от моите. За това мисля, че са набор на Диването....като пример

rakim

Моите са от последните и най големия минава 20см височина,скоро 415л ще им стане тясно за7бр.Продаваха се по наситено оцветени и по бледички на различна цена.
540л Южна Америка

Denis The Hotstepper

Цитат на: rakim - 06.04.2010 11:26
Моите са от последните и най големия минава 20см височина,скоро 415л ще им стане тясно за7бр.Продаваха се по наситено оцветени и по бледички на различна цена.
И моите са от последното поколение. Като ги взех бяха перфектно оцветени. Слагайки ги в аквата всичко изчезна за дни. До преди месец се "оцветяваха" само, когато се спречкват една с друга. От скоро почнаха да придобиват истинската си окраска за по-дълго време. Дали аз греша нещо с тях...не знам....

Моите са 5 и за сега добре се помещават в 200 литра. След време, ако започне да им малее, ще му мисля :)

ogogogo

За да не пускам нова тема реших да пиша тук.
От месец съм в ново жилище и реших че трябва да сменя и аквариума,и ето това се получи!
Това естествено е на първо четене и ще има много ровичкане докато се получи както трябва.
Публикувам тук защото и аз мисля да се захвана с Манакапуро.Засега са само три броя защото
не мога да намеря никъде повече,но по натам че взема още три.Има и две бройки и от обикновенната
скалария но няма да допусна да се кръстосват и ще ги махна по-натам.
Ето това е,надявам се да ви хареса а,ако не,давайте акъл.

И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

Raven

Моите зверове заето с най любимото си действие- да набиват :-)

ogogogo

rakim

ogogogo  малко са оръфани виждам по горните перки,но ще станат добри риби.Аквата ме кефи мен какви размери е?Raven,прекалено много оцветители,скоро ще греят като светофар тия скаларии :-D
540л Южна Америка

ogogogo

Така ги взех,но това не ме притеснява,знам че ще се оправят.
Аквариума е сравнително малък 100-50-50 но по натам съм замислил
да направя един 170-70-70.Но това към края на годината.

rakim

Този ще им е малък наистина.А новия...направи го ще е супер ;-)С тази височина събери малко парички и се орентирай направо към клас А,алтуми ;-)Лошото е че не са съвсем малко паричките но...болен ли си не му мислиш много :-D
540л Южна Америка

Similar topics (5)

42461

Отговори: 3
Прегледи: 9411

21684

Прегледи: 6685

46296

Прегледи: 4155

9849