• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Monosolenium tenerum

Започната от fridolina, 25.10.2005 13:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

fridolina

Longanlon, не изглежда точно така, но със сигурност е чернодробен мъх - явно видът има силен полиморфизъм. Няколкото съседни туфички които извадих в тъмното, имат известни различия по формата на отделните мъхчета.
Надявам се да има свестни кадри във филма и довечера ще ги сканирам.
Изворчето в което беше мъха е с обща твърдост 59° (петдесет и девет)?!? :shock:
Старите части от мъха направо се чупят от варовиковия налеп, ама успях да навържа известно количество на едино малко мангрово парче.

fridolina

Сканирах няколко снимки на мъха, но не зная сървър на който да ги метна, че да ги видите.

fridolina

fridolina

fridolina

Longanlon

Перфектно - точно това е чернодробен мъх. Ако успеем да го завудим пък какви акваскейпични чудеса ни чакат...  :D

miTko

Супер! И бубулечка има даже! Хайде пробвайте и кажете какво става! :)
Разни мои АКВАРИУМИ 

fridolina

Вече десет дни мъхът е изцяло под вода от които последните пет е в топлия аквариум. Навързан е върху мангров корен.
Расте  :D ...засега
Longanlon, как е положението при теб?

comar

Big_gonzo

Обявявам търг с явно наддаване за Monosolenium tenerum ( истински) :lol:

77

5 лева :idea:

miTko

Цитат на: Big_gonzoОбявявам търг с явно наддаване за Monosolenium tenerum ( истински) :lol:
Снимка и размер?  8)
5 лева и 5 стотинки на тъмно. :wink: Че съм и наблизо.
Разни мои АКВАРИУМИ 

77

добре де - 6,5 лв :Dаз ти вярвам....

Raven

това нещо се побърка,стана като футболна топка и не дава да го пипна-  лети навсякъде :x

нещо не мога да схвана как да го управлявам.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

penchod

То и аз не съм обеден, че може да се оправлява, защото опитите ми да го вържа за камъка се оказаха почти неуспешни, но си остана отгоре и сега порасна доста и го покри, като топка, но и аз не смея да го пипна, защото ми се струва, че не е прикрепено и ще се разфъчи ако тръгна да вадя камъка примерно, иначе вече е много красиво.