• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Докато си разглеждах един хонгконгски форум

Започната от iek, 29.09.2009 19:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rumenb

Точно костюмът от бала ... 1-ъж в живота е този ден, през останалото време носим само анцузи адидас, че са издръжливи на претъркване

Bai Pe6o

=-O  =-O
А стига бе! Това е нечовешко! Какъв откаченяк, в добрия смисъл на думата, трябва да си, за да направиш нещо подобно. Невероятно въображение и усет. Нямам думи... Страшно много ме впечатли комбинацията от натрупани камъни и стърчащи корени отгоре, около средните снимки.
Най-вече, като замисъл и излъчване. Евала!
*privet*

iek

Пускам и продължениe, този път се случиха малко по-цветнички, някои може и да са ви познати:

И накрая-специално за Raven:

.... и отивам да си пусна един филм на ужасите, че от ctrl+c/v откачих вече.

N.Nobs

Цитат на: iek - 29.09.2009 21:46
Ами понеже запецнах в направата на съмп за морския, не мога да си намеря т.нар. bulkheads,

Не можеш да намериш щот не искаш да почерпиш по бира, иначе е лесно  8-)
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

miTko

Цитат на: Raven - 29.09.2009 22:08
Мога да разгледам галерия от хиляда морски аквариума един след друг и няма да направя разлика,все едно гледам един и същи аквариум.
Просто никакво поле за творчество.
Трудно е - да, шарено е - да.
Престижно е- определено.Но на мен ми е малко скучно, освен това не съм фен на болката а всички добре знаем как боли като ти умре едиквоситам за 350 лв. парчето.

Изобщо не съм самотен остров, напротив.Акваскейпа винаги ще си има привърженици и ако следиш и малко съответни конкурси ще видиш какъв гигантски качествен и количествен скок е направил жанра от твоето време насам.

*THUMBS UP*Четеш ми мислите!
Остави го Тишо, той е далече от тия неща... *privet*

Иначе китайците са друга култура, там нещата са различни. Обаче гледайки дълго техните работи, човек някакси започва да мисли като тях.
П.П. От горните снимки това което най много ми хареса всъщност не е с баналния аманов кафяв грунд. А кажете че китайците не били естети! ;-)
Разни мои АКВАРИУМИ 

iek

Цитат на: N.Nobs - 30.09.2009 10:02
Не можеш да намериш щот не искаш да почерпиш по бира, иначе е лесно  8-)
Два пъти те каня, помислих, че си ми сърдит нещо. Ето сега те каня официално на по бира.

miTko , не знам какво против имаш Aqua Soil-а, като по-добра система няма, освен това той има 3 разновидности, всяка в размер normal и powder- Malaya, Africana и Amazonia в цветове от светло до тъмно кафяво, а също и различни декоративни пясъци.
Много от аквариумите, които разглеждах са с chiller-и и друга скъпа техника, та не ми се вярва да пестят 20 лв за една торба пясък и да промиват като нас на реката.

miTko

Със сигурност не промиват като нас. Просто на мен кафявото не ми харесва като цвят за основа, а масово се ползва точно този цвят от амановите, особено извън азия. Иначе за качествата не споря, особено пък като не съм го пробвал. Мен по-скоро ме влече към сивото като основа, но и това не съм пробвал, не съм и намирал подходящ пясък с такъв цвят. Но това е друга тема.
---
От линка, който си дал горе, отворих един форум и направо в раздела за палудариуми(или нещо подобно) се заврях - много красиви неща! Ето само една тема: http://translate.google.com/translate?hl=bg&sl=zh-CN&tl=bg&u=http://aquariumfarm.com/phpBB2/index.php%3Fsid%3D30fcc38996739122921708877e399ebf&prev=hp&rurl=translate.google.bg

(снимките се отварят и без регистрация, с малко търпение само)

Красота!

Разни мои АКВАРИУМИ 

iek

Сив субстрат има на  Seachem-http://www.aquaessentials.co.uk/index.php?main_page=product_info&products_id=618, дори на последната изложба го видях, американците използват и turface-има го в различни разцветки, вкл. и сиво http://www.profileproducts.com/en/sports_fields/category/item/38.

miTko

Разни мои АКВАРИУМИ 

Raven

На мен най ми харесва как седи нормалният жълтеникав пясък, по принцип той на сухо е сивкав, но след поставяне във вода става леко жълт.
Като сложа и корените и водата ми потъмнее от светлината пясъкът ми става светло- жълто - кафеникав, един такъв мек цвят стил " Златни пясъци" по залез слънце...

Пробвах миналата година със снежно бял кварцов- но много неестествено ми седеше.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

iek

Като този пясък ли?

...и на мен ми харесва най-много.

NO CARRIER

Цитат на: miTko - 01.10.2009 09:28
*offtopic
Да, това вече е друго! ;-)
Пример ми е този базалт:

Ето един пример как само с мъх може да се направи чудесен аквариум!

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

sliven

Напълни ми душата!БЛАГодаря на iek!  *privet*
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

botzi

Китайците когатпо са правили естетични неща, ние още сме се бил ис византийците  :-D, постовете на Raven и Mitko, отново ми харесват и този паладариум който Митко постна направо  *thanks  , а Митко за теб имам изненада, ама понеже се говори нещо за Коледен конкурс може и да я отложа малко  :-X

и от целия си поста забравих да изкажа благодарности на Iek :)

miTko

Ок, тогава ще покажеш, убеден съм, че до тогава ще пораснат нещата и без никакъв зор. ;-)
Живот и здраве на пролет ще направя такъв палудариум, платформена конструкция. Само да не ми мине котка пътя.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Similar topics (5)

14788

Отговори: 10
Прегледи: 15287

60120

Отговори: 56
Прегледи: 61216

6607

Отговори: 27
Прегледи: 24515

12929