• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Докато си разглеждах един хонгконгски форум

Започната от iek, 29.09.2009 19:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

iek

Скучаейки днес, реших да потърся някакъв източно-азиатски форум за акваристика и попадайки на един, отварям секцията акваскейпинг и какво да видя-над 5 хиляди теми, разгледах първите 3-4 страници и само от тях си набелязах доста красиви аквариуми, а и не само. А имам и още четири техни форума за разглеждане. Като цяло нивото е много високо и не е учудващо, че грабват половината от челните места на международните конкурси. Ето и част от снимките, които си сейвнах:

Имайте предвид, че не всички са завършени аквариуми, някои са в процес на развитие.
Имаше и някои майтапчийски:

Raven

И това е само от един форум =-O

Не е случаен факта че азиатците диктуват модата в акваскейпа от няколко години насам, тук видях поне три много добри аквариума които могат да  се състезават във всеки конкурс за челните места.

Не знам на какво се дължи това , вроден вкус ли имат или просто е някаква национална култура.

Забелязал съм че когато един начинаещ европеец направи първият си аквариум той гледа да събере колкото се може повече несъвместими обикновенно риби в минимум количество вода.
Естетиката е на второ място, (ак след месеци  начинаещият акварист се сеща че аквариума не е просто плуващи риби а може да бъде дори и красив!

При азиатците има стремеж към създаване на цялостна картина, нещо завършено и функционално.

Ето това ми хареса много, но и другите са отлични попадения.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

iek

Цитат на: Raven - 29.09.2009 19:34
И това е само от един форум =-O
Това е само от първите 100-на теми, а общо са към 5700 в секцията акваскейп, видях много хубави аквариуми, но тези ми се сториха по-интересни. Като цяло наблягат на растителните аквариуми, на снимките не си личи, но не видях аквариум, който да не е с aqua soil или gex, Амано само в Хонг Конг да продава, пак ще е милионер.
Събирам още снимки.....очаквайте продължение.

Добавям и линкове към още много такива форуми http://www.cau-aqua.net/index.php?option=com_weblinks&Itemid=23&lang=tw, повечето искат регистрация, за да се виждат снимките обаче.

zamunda

Много красота има в тези аквариуми   *thanks

Raven

Иво ако можеш сортирай и пускай интересни аквариуми , аз се пробвах да разцъкам там но просто нямам нерви да се боря с граматиката /мноу са им кофти буквичките на тия бе =-O/.

И без това съм изпръхнал откъм идеи и съм сериозно затъпял на акваскейп вълна, надявам се да видя нещо интересно като идея за да не се излагам на коледния конкурс.

zambo

Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

iek

Ами понеже запецнах в направата на съмп за морския, не мога да си намеря т.нар. bulkheads, и взех за разтуха да търся и аз като теб някакви идеи, като посъбера още някоя и друга снимка, ще ги постна. Лошото е, че в България е много трудно да намериш походящ материал за хардскейпа, иначе аз като видя камънака и си представям доста неща.
zambo , ти да не мислиш, че разбирам нещо от китайския, цъкам на случаен принцип и каквото излезе, за нещо важно използвам гугъл преводач.

rumenb

Не съм изобщо вещ в акваристиката, просто се мъча да създам една по трайна красотийка вкъщи която да не прилича на монитор, телевизор или прахосмукачка. Общото с темата е, че на мен поне повечето от тези горе ми суитират на изкуствените цветя, които бяха хит през 80-те и 90-те. Обичам рибите не само в аквариум, но и закачени на въдица, също важи и за тези през очилата за гмуркане. И пак изкуствени цветя ми се виждат, азиатски. Може и аз да съм в грешка но тези ска(е)йпове дали ще изглеждат така 1-2 седмица след изложбата?

П.С. Единственото подредено нещо в язовира, реката, езерото, морето, океана е хаосът!

Преместих клипчето в Лафче.

tishovsx

Мариане, ти брато остана "самотен" остров в акваскейпа. Тук може да почерпиш някоя идея.

....абе красиви са, няма си кълча душата. Имаше няколко снимки на един дето буквално за два месеца беше станал перфектен.
И в тоя ред на мисли, тъкмо затова зарезах сладката акваристика, там нещата стават бързо, красиво и тъкмо вече си си казал - ей тва е  *YAHOO* и почваш да режеш, скубеш и пререждаш. По едно време вече ми беше омръзнало, всяка седмица хвърлях в кофата растения. Почнах да торя оскъдно и съвсем по малко СО2...е всичко почна да загива. :buff:

Е мъчно ми е :'( за растителния, но мога по всяко време да го направя.
Като си видя стара снимка и ми става мило...

Не е като тези на сайтовете, поне съм се старал.

Сега със рифа нещата стават бавно, ма много бавно, аз пък не бързам :-)
Аре останете си  със здраве
*DRINK*
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

NO CARRIER

Само ще кажа (много цензура). Браво!

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Raven

Мога да разгледам галерия от хиляда морски аквариума един след друг и няма да направя разлика,все едно гледам един и същи аквариум.
Просто никакво поле за творчество.
Трудно е - да, шарено е - да.
Престижно е- определено.Но на мен ми е малко скучно, освен това не съм фен на болката а всички добре знаем как боли като ти умре едиквоситам за 350 лв. парчето.

Изобщо не съм самотен остров, напротив.Акваскейпа винаги ще си има привърженици и ако следиш и малко съответни конкурси ще видиш какъв гигантски качествен и количествен скок е направил жанра от твоето време насам.

tishovsx

Не ме разбра, като казах "самотен" остров имах в предвид тук във форума в БГ, нещата които ги виждаш под друг ъгъл, който да речем аз не мога. А за гиганския скок е ясно, вече има достатъчно растения и достъпни. Преди пет години някой хора които днес правят нещо хубаво, не са виждали аквариум, така, че нещата са се развили в правилната посока. Ако си спомняш само ти имаше Ротала розова, та ми даде две три стръкчета. Сега растения всякакви и колкото искаш. Имаш поле на изява.
Та това ми бе мисълта :-)
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

iek

Цитат на: rumenb - 29.09.2009 21:50
Може и аз да съм в грешка но тези ска(е)йпове дали ще изглеждат така 1-2 седмица след изложбата?

Тази реплика често съм я чувал и то най вече от търговците, нищо лично, бих им казал обърнете се с въпроса към вашите колеги от по-напредналите в акваристиката страни, например колегата ви с това аквариумче, то понеже е дълго само 3 метра и той си го преаранжира през две седмици:

Когато и нашите магазини, започнат да изглеждат така http://s469.photobucket.com/albums/rr55/Bunbuku_APC/Rotala%20rebirth/Hong%20Kong%202009/?albumview=slideshow, може и да се подобрят нещата.( линка-благодарение на Н.Кралтчев)

valnata

Много красиви аквариуми правят тея хора.  *BRAVO* Много, много са напред от нас.

Raven

Аз пък съм чувал че големия аквариум на Амано е бил еднодневка направена за снимките само *ROFL*

Жалко че не беше в нашия форум- щях да го сложа в "бисерите".

Същото съм го чувал по принцип за аквариумите на Амано, ето тук няколко клипчета правени през няколко години.Обърнете внимание колко аквариуми са променени за това време!
Тънкостта е не да направиш един букет за абитурентски бал, а така да си създадеш системата че да кара месеци и години и да е в цветущ вид.

NatureAquariumGallery in Niigata

Visita a ADA Gallery

Visita a Aquarium Design Amano

ADA Gallery Niigata

Тези филмчета са снимани през около две години всяко.

Similar topics (5)

12929

Отговори: 6
Прегледи: 15264

14822

Отговори: 1
Прегледи: 8370

5118

Започната от tishovsx

Отговори: 15
Прегледи: 19193

9289