• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Re: Ремонтна "Направи си сам тема"

Започната от Raven, 17.08.2009 20:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Raven

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

discus

Мариане и ти ли се занимаваш с тази приятна операция  :-D

wwladoo

Важен е резултатът и удоволствието от направеното!!! ;-) :-D *DRINK*
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

barabata

Цитат на: Raven - 17.08.2009 20:00

Хе-хе
Остава само да те изучим ей така да ги лъскаш стените

Определено по чистичко е пък и може и доста повечко пари да си докараш, а работното време сам си го определяш  8-).
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

NO CARRIER

Цитат на: barabata - 18.08.2009 01:11
Хе-хе
Остава само да те изучим ей така да ги лъскаш стените

Определено по чистичко е пък и може и доста повечко пари да си докараш, а работното време сам си го определяш  8-).

Бараба, това само с шпаклата и гипс ли го направи?!  :duvar: =-O

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

barabata

ТЦ ! не е гипс. Той първо ще си го изравни с гипса и после отгоре ...
Декоративна мазилка - съдържа микрочастици - мраморно брашно с зърнометрия или 15 микрона или 40 микрона и се изглажда със маламашка. Също така е или на варова основа или на акрилна основа.
Няма шкурка , няма машини - ръчица иска ...
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

NO CARRIER

wwladoo

Бараба не е ли със сатен направено!!!!Да де и ръчичка и то каква!!!!!
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

barabata

Нещо много се отплеснахме от темата ...

Ми идеята точно на тази стена до прозорците е да хваща окото с отражението вървейки по коридора, по околните стени се виждат и други релефни изпълнения - вълни, трепкащ ефект и т.н.

Само дето снимката е правено нощно време ...

Много по-лесно е отколкото си мислите ...

Raven

Това е много модерна напоследък декоративна мазилка,за нея се иска само "ръка".
Преди три четири години гледах как я правят на един обект на който работех и много ми хареса,в  случая обаче аз правя един балконски кухненски бокс с ширина 1.20м.
Стените трябва да са бели и гладки иначе ще ме "захлупи"  ако ги оцветя или декорирам.
Тази мазилка е добра за по просторни помещения.

Правя две ръце сатен и третата финосвам с Sheetrock.

Проблемът ми е че блока ми е много крив,ама много.
На хол 7 м. имам отклонения до 25 см в ширините!
Блокът е ЕПК,от последните роизведени такива и много не са се старали,направо се побърквам като трябва да изправям такима отклонения.

п.п.

Ще направя една нова темичка,сега е сезонът на ремонтите и сигурно ще има какво да си кажем по въпроса,хем и някой професионален съвет ако се наложи ;-)

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

NO CARRIER

Аз мислех, че нашата къща с отклонения до 10тина см. е зле. Явно има и по-зле. :-D

Ами да питам - някакви съвети да ми дадете за ламиниран паркет? Смятаме на малкия стаята да я направим така. Гредоред е, а отгоре има ПДЧ плоскости.

elblanko

Цитат на: NO CARRIER - 18.08.2009 08:50
Аз мислех, че нашата къща с отклонения до 10тина см. е зле. Явно има и по-зле. :-D

Ами да питам - някакви съвети да ми дадете за ламиниран паркет? Смятаме на малкия стаята да я направим така. Гредоред е, а отгоре има ПДЧ плоскости.
Какво точно искаш да знаеш за ламинирания паркет?
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

NO CARRIER

Трябва ли да се лепят отделните части или и без лепене ще стане добре? Подложката - тънка, дебела, фибран или нещо друго? Случвало ми се е да ходя върху ламиниран паркет и да се усещат ниски и високи части - 135 кила съм и предполагам, че паркетът е бил тънък. Колко милиметра е най-добре да е?

discus

Цитат на: NO CARRIER - 18.08.2009 10:05
Трябва ли да се лепят отделните части или и без лепене ще стане добре? Подложката - тънка, дебела, фибран или нещо друго? Случвало ми се е да ходя върху ламиниран паркет и да се усещат ниски и високи части - 135 кила съм и предполагам, че паркетът е бил тънък. Колко милиметра е най-добре да е?

Коко пода трябва да е равен, вероятно там където си усещал движението равността е липсвала, повечето ламинати които продават в момента са на клик т.е. без лепене, аз лично в хола сложих 5мм подложка, която е нещо подобно на подовият фибран, но той беше по скъп, за дебелина на ламината гледам поне за около 9 мм.

elblanko

Най важното за да не мърда ламината е равната замазка, ако не е равна каквото и да се прави ще мърда, вариантите за спасение ако примерно има съвсем малки неравности са да сложиш фибранова  подложка и да си купиш дебел ламинат но цените растат доста с дебелините може да се ориентираш към 7 или 8 милиметра нагоре вече са доста скъпи и според мен не си заслужават. При детска стая е хубаво да има висока износоустойчивост, клас 32 или ac-4 задължително трябва да е двоен клик на късата и на дългата страна за да не отвори фуги след време, не трябва да го миеш с вода като по рекламите защото ще му се надигнат ръбчетата, само с леко влажен парцал се чисти.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

Similar topics (5)

32043

Отговори: 8
Прегледи: 34357

1208

Отговори: 0
Прегледи: 3207

26874

Отговори: 8
Прегледи: 5629

4676

Отговори: 300