• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Малко пояснения

Започната от Деян, 30.04.2009 21:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Деян

Забелязвам, че във форума често се допускат някои грешки, затова пиша малко пояснения.

Живородките се раждат(затова са наречени живородки, те също имат хайвер, но той се развива в майката, която ражда оформени рибки), към тях спадат гупи, плати, хелери, молинезии, велифери, така наречените балонки и др.
Хайверните риби се излюпват от хайвер(затова се наричат хайверни), към тях спадат болшинството аквариумно-отглеждани риби.

Други пояснения:

Рибите образуват пасажи,
Птиците образуват ята,
Тревопасните животни (консументи от първи ред) образуват стада (често грешка е да се използва "стадо" вместо "пасаж" при рибите) а хищниците (консументи от втори ред) имат доста вариации при имената на групите (прайдове, глутници...).

Надявам се тази тема да помогне, тези грешки да намалеят.  :-)

MeTogu

Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Caxapa

Всеки сам си е кръстил доста от рибоците.Имам една хелерка която е наричам "прасето" гупа-мъжкар с име "Квазимодо" и т.нт. *privet*

yanki1

В БАЕ също някой родове риби са наречени"стадни".....вместо пасажни!!! :-D
526 литра

NO CARRIER

Кажи къде, за да ги оправим, де.  *thanks

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Raven

Цитат на: Caxapa - 30.04.2009 22:34
Всеки сам си е кръстил доста от рибоците.Имам една хелерка която е наричам "прасето" гупа-мъжкар с име "Квазимодо" и т.нт. *privet*

Болбитиса ми се казва "Кривчо" ,Барклаята е "Рижка" а Криптокорина вендити браун  ми е "Досадника"...

Рибите не ми е идвало на ум да ги  кръщавам :-|

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

morriddin

При мен един женски трихогастер е "Иван"!?! :-D На децата не може да се отказва, та си имам травестит в аквариума! *CRAZY*

Деян

Хубаво, всеки си има любимци и те явно имат имена, но не затова беше темата, затова  *lock:-)

Similar topics (5)

26824

Отговори: 0
Прегледи: 2936

22564

Отговори: 21
Прегледи: 8726

3464

Отговори: 16
Прегледи: 13636

1819

Отговори: 16