• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Супер снимки

Започната от kraltchev, 07.07.2005 22:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kraltchev

Гаден материал за фон, ама как го направили, а?

http://www.on-the-rocks.se/english/contest2005.html

... Аз явно нищо не разбирам от това как да пазя аквариума от алги.  Да не ме слуша никой ако почна да говоря за тва.

--Николай

cihlidi_fan

САмо да попитам има няколко снимки(д малавииски аквариуми)където има скали на стъклото.....е въпроса ми е как се правят такива-лепят ли се....какво?! :roll:
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

miTko

Цитат на: kraltchevГаден материал за фон, ама как го направили, а?

http://www.on-the-rocks.se/english/contest2005.html

... Аз явно нищо не разбирам от това как да пазя аквариума от алги.  Да не ме слуша никой ако почна да говоря за тва.

--Николай

Добре си изглеждат, само да не чете заглавието човек...Кофти, но направо ми се прииска  да си направя.
Разни мои АКВАРИУМИ 

kraltchev

Cichlidi-fan,

Целия фон е едно голямо парче и го изработват да пасва в определен размер аквариум.  Правят го от пяна подобна на пяната във флакони под налягане използвана за изолация в строителството.  

Лепят фона само за страничните стъкла но не и отзад.  Отпред прикриват лепилото с чакъл полепен по силикона.  Фона не достига дъното, а е на около 15 см над него.  Така че има място зад фона и под фона.  Иначе казано фона е закачен да виси във водата и има към 15 см. разстояние до задното стъкло.

Слагат помпите зад фона, потопени във водата.  Те смучат вода през пясъка и я изхвърлят в горната 1/3-та на аквариума.  Получава се дънен филтър и под аквариума няма никаква екипировка понеже всичко отива зад фона - нагреватели, помпи и др. Добре, ама за аквариум с растения не става, трябва си външен филтър.

Можеш и сам да си направиш такъв фон.  Естествения му вид зависи само от това как го правиш.  Ше дам линк ако не е виждал някой как се прави.

Нема да ме има 1 седмица на интернета, отивам в Калифорния.  Ще ви кажа ако видя Памела Андерсън и верно ли е толку грозна пачавра както изглежда. :-D

--Николай

miTko

Цитат на: kraltchevCichlidi-fan,

Нема да ме има 1 седмица на интернета, отивам в Калифорния.  Ще ви кажа ако видя Памела Андерсън и верно ли е толку грозна пачавра както изглежда. :-D

--Николай
То и ние дето не сме я виждали наживо знаем че е грозна кифла...
Иначе весело и безпроблемно пътуване! :wink:
Разни мои АКВАРИУМИ 

mardraum

Ако наистина знаеш линк за по-лесно правене на такъв фон кажи го.

mardraum

А надвисналата скала в аквариума с цихлидите изглежда супер.

sk4

Майко полудех кат видях тоя рай  love

Longanlon

по принцип не съм привърженик на т.н. изкуствени задни стени, но тоя цихлидарник наистина изглежда изключително

РОСЕН

Аз бих се пробвал за новия си аквариум есента да си направя нещо такова ама ще ми трябва много, ама много подробно описание, че съм много вързан в ръцете :oops:

martinis

Сайтът наистина е страхотен. А снимките... направо невероятни...
Ами да, хората правят какво ли не... А ние се чудим откъде какво да измислим...
Но какво пък. Аз лично предпочитам сам да си направя всичко. Така аквариума си е някак си по-мой, не е като да си купиш нещо от магазина и да знаеш, че същото нещо имат и други хора... Така поне мисля аз. Дизайна, визията и концепцията са неща, които са строго индивидуални и всеки има собствена,различна от другите представи за естетиката и красотата.

Similar topics (5)

2457

Започната от kraltchev

Отговори: 25
Прегледи: 16020

5357

Започната от desimil

Отговори: 20
Прегледи: 13406

2101

Отговори: 31
Прегледи: 13614