• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Защо в България се отнасяме с такова пренабрежение към гупите

Започната от freza, 11.02.2009 22:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dok70

Май е внесена голяма партида от тези красавци.
Преди седмица взех същия тип от Хасково.
Много е съмнително за чистата линия, така и не можах да установя произхода.
Да се надяваме, че е чиста! По думите на продавача всички рибки са били абсолютно еднакви.
Прави ми впечатление добрата адаптация в сравнение с няколко разновидности велифери.
Женските са слабо плодовити 5 до 25 малки, затова се кръстосва с женска гупа.
Хибрида е плодовит, но в поколенията цветовете избледняват.
Световните селекционери предупреждават да не се кръстосва, защото в естествените местонаходища вече е изчезнала! А генофонда е вече достатъчно омешан от търговците!

*DRINK*
Луд умора няма...

300 оки миш-маш

validol

Последните рибки, които взех са от Турция и за месец изкараха 3 поколения, просто няма отърваване от тях.      :-D

dok70

Цитат на: validol - 13.07.2009 22:29
Последните рибки, които взех са от Турция и за месец изкараха 3 поколения, просто няма отърваване от тях.      :-D
Тва на 10 дена ли ражда бе ?!? ;-)
И бройката как е?
Луд умора няма...

300 оки миш-маш

validol

Сега ще обясня. Бройката е 5м на 7ж, в силно залесен аквариум от 80л. И понеже в момента нямам никакво време и място (вихри се ремонт) съм ги оставил на самотек. Поради тази причина не мога да хвана бройката, която не е чак толкова много, защото в Събота след прочистването успях да хвана около 50 бройки. Е останаха и в аквариума, но са малко.

dok70

Абе аз схванах, ама не беше уточнено. ;-)
При така описаната ситуация напълно вероятно да е добра линия.
Съотношението се препоръчва на 1 самец - 3-4 самки.
Ако "носят" около 24 дена и раждат по около 20-ина, си заплювам десетина малки! :-P
Остави си още толкова женски поне! Иначе има "тормоз" :-D
*THUMBS UP*
Луд умора няма...

300 оки миш-маш

validol

wwladoo

Ицо , колеги  сигурни ли  сте ,че са  ендлерки---има  много  селективни гупи с окраската на ендлер  т.  е.далечно кръстосване с гупа---т. е. хибрид  и  съм ги виждал на никакви цени!!!Някои използват търсенето и надуват  цените  ако  става въпрос  за  такива --5лв  са  безбожно  много!!!!! Те са точно внос от изтока!!!И не са ендлер--не  че са лоши но......
: 13.07.2009г 23:11ч
Цитат на: validol - 13.07.2009 22:42
Сега ще обясня. Бройката е 5м на 7ж, в силно залесен аквариум от 80л. И понеже в момента нямам никакво време и място (вихри се ремонт) съм ги оставил на самотек. Поради тази причина не мога да хвана бройката, която не е чак толкова много, защото в Събота след прочистването успях да хвана около 50 бройки. Е останаха и в аквариума, но са малко.
Колега може ли една снимчица да пуснеш на твоите!!!!!!! :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

dok70

Цитат на: dok70 - 13.07.2009 22:54
Ако "носят" около 24 дена и раждат по около 20-ина...
Мисля по това по-добре може да се ориентираме, колкото от снимки.
А гадовете са пъргави и ще трябва професионален фотограф да ги дебне.
*bg*
Луд умора няма...

300 оки миш-маш

wwladoo

*offtopic Ицо не говоря за твоите, а на колегата!!!Цитата беше от неговото изказване!!! ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

validol

Dok70 е отговорил вместо мен "Много са пъргави м...... му", ще се пробвам пак да ги снимам. А иначе откъде съм сигурен че са Ендлер ли, от човека, който ми ги внесе и от google. Отдавна искам да пусна снимки на малкия аквариум и неговите обитатели, но нещо се излагам със снимането.

filio

Попаднах на това. Crowntail гупа.

На мен лично ми изглеждат като оръфани, но за всеки влак си има пътници.

BOJO

интересни са, имам маингано, което беше по зле в опашката от женската и се оправи напълно.

vali7447

Божо те тези гупи са си такива има и бети с такива опашки,а твойто Мангано е ходило на фризьор за да стане така  *ROFL*,може някой ден и Мангано Crowntail да селектират хората  *dontknow*
Tanganyika 540 L

Cyphotilapia sp. "North" (Burundi)
Neolamprologus leleupi (Yellow)
Julidochromis marlieri (Burundi)
Julidochromis ornatus

Здравков

http://petrov24.snimka.bg/animals/moyite-riboci.466323.17079506
Това са мойте любимци надявам се че ще ви харесат. :-) Това са любимите ми гупи и са предимно мъжки.
: 24.01.2010г 13:01ч
Тая тема явно е замряла, а не трябва, хубаво ще е отново да се дискотира в нея, но...
Е все пак може ли някой да ми даде линкове за други чужди сайтове за гупи и др. аквариуми обитатели.

Iliyan88

Цитат на: Иван Петров - 24.01.2010 17:46
http://petrov24.snimka.bg/animals/moyite-riboci.466323.17079506
Това са мойте любимци надявам се че ще ви харесат. :-) Това са любимите ми гупи и са предимно мъжки.
: 24.01.2010г 13:01ч
Тая тема явно е замряла, а не трябва, хубаво ще е отново да се дискотира в нея, но...
Е все пак може ли някой да ми даде линкове за други чужди сайтове за гупи и др. аквариуми обитатели.

аз за гупички разглеждам от тук  http://guppywiki.guppies.com/index.php/Catalog_of_Strains   има доста интересни неща, разгледай :)

Similar topics (5)

17617

Отговори: 10
Прегледи: 45734

51058

Отговори: 7
Прегледи: 6489

17897

Отговори: 7
Прегледи: 12128

54823

Отговори: 3