• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Наколко снимки на Система за Двойна Осмоза на местоработата ми

Започната от en4ev_v4, 28.01.2009 19:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

en4ev_v4

Реших да кача няколко снимки  на една система за Двойна осмоза  която се подържа от мен.

raiko

Какво има в трите предварителни филтъра,разположени най-отгоре(преди колоната с катийонита)?

en4ev_v4

Започвам от към страната на манометъра.  В първата кана има филтър  5 микрона , следващото е Активен въглен, после е пак филтър но е 1 микрон. Всеки понеделник регенерирам смолата с 3 кг сол.  Регенерирането трае 124 мин. За аквариума си ползувам само от тая вода.

raiko

А фабричния филтър с активен въглен сменяш ли го периодично, или той е изваден и се разчита само на този-самоделния?
: 28.01.2009г 21:09ч
На тази снимка се вижда, че фабричния едномикронен филтър с активен въглен е изваден и стои вдясно до осмозата:
http://www.postimage.org/image.php?v=aVFG9BS

Искам да попитам, дали неговата позиция в системата е оставена празна и дали така тя може да работи?

en4ev_v4

Горе в каните сменям филтрите периодично, водата ни е гадна и се цапат доста бързо, долу където се вижда    активният въглен същият е сменен . Това е стария филтър. Всичко това е монтирано от  фирма "ФРЕНЕЛ" . ПОзицията не се оставя празна.  Всички филтри поръчвам от Френел.   Твърдостта на водата която се получава  е сведена почти до нулата.

raiko

И аз работя с този вид осмоза и съм много доволен от нея.
С каква сол регенерираш смолата- йодирана или взимаш отнякъде чист NaCl?

Similar topics (5)

32013

Започната от joro1981

Отговори: 11
Прегледи: 9724

26628

Отговори: 3
Прегледи: 10188

15445

Отговори: 7
Прегледи: 7160

6771