• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

аквариумът на Divane

Започната от Divane, 18.01.2009 14:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Divane

нимфеята отиде в аквариума на брат ми:) обожавам я,но ..... :-(

yanki1

Честито за новата подредба  ;-). Даже на мен ми харесва повече.
Единственото което ми се набива на очи е този камък. Пробвай някакси да го поизправиш (естествено ако все оче ни си го сторила).
Имаш добър вкус. *THUMBS UP*

526 литра

Divane

то на този камък това му е изправеното  :-D

yanki1

Цитат на: Divane - 06.02.2009 18:35
то на този камък това му е изправеното  :-D
Добре де....  врътни го на 90 гр. по часовниковата  :-D :-[ 
526 литра

denbosch

С нимфеята аквариума беше страхотен,сега ми стои някак си ...бозав и празен/без да се обиждаш и така е по-хубав от моя :-D/!.Може би,ако го бях видял първо така,щях да го харесам,но нимфеята определено му липсва.При мен се получи същия ефект-бях си оставил една изкуствена червена Rotala macrandra между естествените растения и ми харесваше,на заден фон не се забелязваше,че е изкуствена ,но отваряше аквариума...След като я махнах,не ми се връзва нещо...

Divane

бозаво е вярно! ама чакам новите растения и ще позапълня празнотите ;)

marty1993

Много си е хубав аквариума и сега :)
Аз съмщо съм така - чакам растенията.
Айде ще пусна снимка и от сегашния му вид  :-D от мен да мине  :-P

NO CARRIER

Не алчней да слагаш хиляди видове растения, а изчакай тези да дръпнат.  *THUMBS UP*

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

dok70

Абе, знаех си че ще има бъркане и разместване и даже те предупредих ама...
Остави го да се стабилизира и като тръгнат растенията ще е "убиец" аквариума!
Ама то профисионалиста в теб трае ли! :-D
*THUMBS UP*
Луд умора няма...

300 оки миш-маш

chandler

Цитат на: NO CARRIER - 07.02.2009 00:12
Не алчней да слагаш хиляди видове растения, а изчакай тези да дръпнат.  *THUMBS UP*
подкрепям! с тези камъни ще стане супер аквариумче, като използваш 2-3 или 4 вида растения.
chandler

Borgot

Следя с интерес темата, и виждам че почваш да страдаш от болеста на начинаещия акварист, а именно да слагаш много видове растения:). Ако ще е холандски съм съгласен, но виждам че се опитваш Акваскейп да правиш. Тогава се ориентирай към по малко видове растения. И наблягай на хардскейпа;)

пп: Иначе ми харесва:)
ппп: Сега видях, че и други са те посъветвали така.

Raven

Растенията са "стартов пакет" - след като се стабилизира системата ще махне онези които прецени че не стоят добре или не са подходящи.
При чисто нови аквариуми това е правилният начин.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Borgot

Ако почнеш с един вид но по голямо количество бързорастящи, сигурно не е "стартов пакет"!

yanki1

Цитат на: Borgot - 09.02.2009 21:09
Ако почнеш с един вид но по голямо количество бързорастящи, сигурно не е "стартов пакет"!
При старта на аквариума видовете растения се адаптират за различен период от време, за това се препоръчва да се засадят по-лесни и непретенциозни видове към обкръжаващата ги среда. Варианта като "стартов пакет" (бързорастящи) от един вид може да се окаже в някой случай за неудачен. Ние не може да предвидим дали тези растения ще се развият  и адаптират към новите условия за живот, поради тази причина е добре да бъдат няколко вида. Така шансът за предотвратяване на появата на някой нежелан ефект ще бъде намален.;
За това от бързорастящите растения се подбират  няколко вида,  като в последствие някой вероятно ще отпаднат и ще бъдат заменени с други ,които да изграждат желаната от нас композиция, когато процесите протичащи в аквариума се стабализират.
526 литра

Borgot

Yanki1 съгласен съм, ако искаш холандски тип аквариум. 

Similar topics (5)

49898

Започната от pepa

Отговори: 5
Прегледи: 6023

58530

Отговори: 22
Прегледи: 30015

18989

Започната от petkob

Отговори: 34
Прегледи: 100611