• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

силициев пясък

Започната от veselintomov1970, 18.01.2009 01:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

veselintomov1970

Здравейте.Искам да сложа ситен силициев пясък(фин) но незнам става ли за филтер.

igenov

Какъв филтър имаш предвид? Дънен ли?

veselintomov1970

да  дънен

: 18.01.2009г 10:10ч
Това е аквариума ми но нещо не ми харесва.Сега дъното е със вулканични камани(нещо като згур) и бял мрамор каманите и мидите са от океана.GH на водата е 12.Как е?

igenov

Тези вулканични камъни (така наречените лава стоун) са богати на желязо и не са подходящи за грунд, защото може да имаш проблем с нишковидни. Освен това са много едри и неподходящи за растения. Сложи си нормален грунд с размер 3-5 мм. Скрий нагревателя и термометъра да не се виждат толкова. Този кокос също не изглежда добре. Другите камъни са много според мен и е добре да ги подредиш в отделни групички. Всичко това са мои виждания, а ти го направи да харесва на теб.

veselintomov1970

Благодаря много.Нищо не казахте за силициевия пясък,става или не?

will

как скаларийте съжителстват със златните риби ,аз имах няколко скаларий пуснах им 3 златни риби и златните риби оцеляха само 3 дни щот скаларийте ги избиха *MODERATOR*

veselintomov1970

И при мен неоцеляха останаха без очи *SORRY*

Galin Petrov

Извинете, но извън темата искам да попитам растението на снимката на аквариумът в десния вътрешен ъгъл много ми прилича на един вид драцена. Наистина ли е драцена или някакъв друг вид аквариумно растение и как точно е наименованието му. Благодаря предварително!

viktor_jor

Тия златни на 30 градуса не им е особено конфортно, гарантирам ти!

Raven

Фин пясък в аквариум с едри риби е много лоша идея- не утаява хич и постоянно имаш мътилка из водата.

Сложи си по едър калиброван пясък- 3-5 мм.
Ако държиш да имаш само такива едри риби може и направо по ситни камъчета да сложиш за дъно.

Растението в десния ъгъл е Драцена- няма да го бъде в аквариума.

До месец ще умре- по добре го извади и го засади в саксия на полусенчесто място.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

veselintomov1970

Драцена е!До момента е жива/6 месеца/но не иска да расте?Направих промени след много четене но никои не каза нищо за мрамора които сложих и кога трябва да се подава СО2 денем /нощем или 24н?В търсачката не намерих нищо.Ето и фото

Чаооооо!

futbolboy

барбус+златна+скалария.... При мен скалария и златна съжителстваха мн-добре нито скалариите нито златната бяха стресирани ...... Златната я подарих на МеТоgu , даже на златната почнаха мн-бързо да и се уголемяват перките...
Glyptoperichthys gibbiceps
[IMG]http://img237.image

густав

Силициев пясък = Кварцов пясък - пясъкът се счита за кварцов ако силициевият диоксид- SiO2 е повече от 90 %, а
за кварцов пясък има много писано във форума
от къде да се купи - например www.Q-sands.com

Similar topics (5)

3692

Започната от nikola

Отговори: 9
Прегледи: 6730

41170

Започната от Ariq

Отговори: 3
Прегледи: 3442

36406