• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Природни акваскейпи

Започната от Raven, 16.01.2009 11:54

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Rendaka

*offtopic

Tемата не се ли отнася за АКВАСКЕЙП , което според мен и моите разбирания трябва да има връзка с вода и т.н. Думата мисля, че би трябвало да е ясна на всеки, но явно нещата са криворазбрани, или заглавието е грешно. Не виждам по показаните снимки да има показани скейпи, който да са свързани с акваристиката, особенно визирам автора на темата, който в много от случайте не одобрява "използването" на сухоземни пейзажи в акваристиката.

Наистина има много красиви снимки, но те нямат връзка с темата....изключвам няколкото, който се доближават до идеята на акваскейпа.

"Природен ландшафт" би било далеч по правилното заглавие на темата, въпреки че може да се допълни с "който би намрил приложение в нашия аквариум" , или нещо подобно.
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

miTko

Разни мои АКВАРИУМИ 

Raven

Темата е за снимки на природни формирования които биха могли да послужат като цяло или частично за вдъхновение на аквариумен акваскейп.

При това положение е нормално да се снимат интересни корени, скали, части от гора и тн.
Всичко това е част от природните елементи които дават идея за един акваскейп.

В над 90% от случаите акваскейпът няма нищо общо с вода или подводни пейзажи, аквариумите вдъхновени и имитиращи подводни пейзажи се наричат биотопни и са доста по различни като замисъл и идея.

Акваскейпът се основава на хармонично подреждане на различни компоненти без оглед на връзката им с водни или горски пейзажи.Основният момент е хармоията и красотата, а вдъхновение за акваскейпа като цяло е сухоземната природа защото подводната е доста тъмно и кално място в повечето случаи.

Аз не съм и няма как да съм против взимането за пример на сухоземни елементи и пейзажи, аз съм потивник на грубото копиране на такива пейзажи.
Примерно корен обрасъл с мъхове и папрати, с малко камъни около него е интересен  и неангажиращ скейп, докъто дърво край поток, водопад с въртяща се "вода" от бял кварцов пясък,  бяла пясъчна река между два хълма и други такива чисто сухоземни пейзажи според мен са преколено груба заемка и прескачат границата с кича въпреки майсторското изпълнение.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Raven

Иначе чисто технически правилното заглавие на темата ще е :

"Природни ландшафти и елементи подходящи за вдъхновение за акваскейпи."

Има си тема за подводни ландшафти подходящи за акваскейпи.

bobifoto

Една японска градинка в Кемпински хотел Зографски София :-)

Rendaka

Интересен алпинеум.... като се замисля, има много и изключително сполучливи слпинеума. Като изключим факта , че се садят основно цветя, можем да взаимстваме идея и вдъхновение и от тях, но това отива в друга тема. Инъче, като вложа малко от това което нямам (мисъл) се сещам за един аквариум , който печели първо място на AGA конкърс от 2006 г. , собственост на един младеж от В.Търново, който лично не познавам , но всичко добре го знаем. Неговата идея в акваскейпинга много се доближва до подводен алпинеум, със своето хълмовидно оформление, обградено от ниска растителна покривка. В негоо има едно единствено нещо, което според мен липсва, но не желая да го коментирам.

За сега свърших с оффтопик-а и се извинявам за него.
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

Raven

Няколко хубави дънери.

miTko

А това било в задния двор на Амано, поне така пишат китайците:

Разни мои АКВАРИУМИ 

bobifoto

Китай прекръсти планина на Аватар
Планината Южната небесна колона е прекръстена на Аватар Алелуя, за да привлича туристи
Планина Аватар Алелуя е новото име на Южната небесна колона, считано от 25 януари. Това става ясно от съобщение на местните власти в китайската провинция Хунан. Идеята на смененото име е да бъдат привлечени турсити в провинцията, чийто пейзаж прилича изключително много на летящите планини Алелуя от планетата Пандора, на която се развива действието във филма.
Всъщност, самите планини от филма са били вдъхновени от колоритната местност. Така местните туристически агенции вече предлагат Магичен тур до Аватар - Пандора и Магична обиколка на летящите планини на Аватар.

Много ми напомня на белоградчишките скали :-)

Асен Евгениев

А преди месец бяха забранили филма в Китай. *dontknow*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

santah

За любителите на мъхове...

miTko

Еха! Обожавам такива кътчета!
Това ми стои на десктопа от доста време вече:

Разни мои АКВАРИУМИ 

cbr

Крушунските водопади,близо до Ловеч

santah

Още мъхове...

...и камъни. :-)