• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Природни акваскейпи

Започната от Raven, 16.01.2009 11:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Divane

последните снимки са много хубави!

Raven

Снимките  ми харесаха заради особеното разположение на камъните и на терена ,имам предвид последните две.
Има едно много особено заиграване с ракурса,създава се впечатление за безкрайност което е характерно за снимките на Амано.

Той го прави с комбинация от фотографски умени при снимането с широкоъгълен обектив отблизо ,но също така и реди камъните така че да се степенуват плановете.

Няма плавно преливане отпред назад в една равнина а има поредица от планове- не знам дали сте виждали декори в сцената на театъра- представляват различни плоскости наредени почти плътно едно зад друго и събиращи се някъде назад- така на относително малко растояние се създава илюзия за дълбочина.

Освен това се осветява отзад за да се постигне този чист бял фон без детайли по него ,който ни предава усещане за безкрайност..

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Divane

От теб би излязъл чудесен критик! :-D

А направил ли ти е впечетление един пейзаж,който напоследък доста ни се натрапва както от ТВ,така и по билборди - реклама на шоколад(ако не се лъжа)..също може да се ползва...

yanki1

Цитат на: Divane - 04.06.2009 19:33
... реклама на шоколад(ако не се лъжа)..също може да се ползва...

В тази връзка и насоченост се сетих веднага за един аквариум на Оливър Нот който е наистина достоен за реклама на известните нам шоколади. :-D :-D :-D

Единствения недастатък на хардскейпа е, че кравите не са лилави, но така пейзажът е по реалистичен. *ROFL*
526 литра

denzel

Divane

Батко Оливър има страхотни изцепки :-D Добре,че не го копират масово! :-D

miTko

Оказа се, че в един жабарски форум има подобна тема. Не че разбирам нещо, но снимките говорят, а и не са лоши като идея:

http://www.acquariofacile.it/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14911
Разни мои АКВАРИУМИ 

filio

bicho1976

Крушунските водопади

Рангел

някакви опити правих и аз но накрая при някои се получи много добре, може да се взаимства за идея за това ще ги кача.
да кажа че не съм ги и докосвал, така както са си така съм ги снимал.
тук ще видите и "корените" за които ме разпитваха от къде са и от какво

Raven

Много добро находище си имаш *THUMBS UP*

И аз имам едно подобно, но моите корени са от друг тип- акациеви са и са по скоро изкоренени дървета.Натрупал съм на едно място доста запаси :-)

Снимал съм ги ,но ще проверя довечера дали имам снимки да пусна.Такъв корен сам по себе си е готов акваскейп, остава само малко растения и камъни да се добавят.

ssg

Чудесни снимки и интригуващи находища,остава само да качите карти за добър ориентир към вашите находища :-D

magutta

Ето малко вдъхновение и от мен :)

Родопите (Белинташ):

Рила (между Боровец и х.Марица):

Стара планина (над х.Мазалат):

Raven

Raven

От моето находище..

За едно бъдещо проектче ;-)

Similar topics (5)

29831

Започната от miTko

Отговори: 221
Прегледи: 269284

836

Отговори: 41
Прегледи: 61159

54073

Отговори: 15
Прегледи: 28594

11874