• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Протестът на полицаите

Започната от kiril_m, 13.12.2008 11:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kiril_m

Здравейте! Пускам тази тема, за да обменим мнения относно протеста и исканията на служителите в МВР. Аз ги подкрепям за всичките им искания - http://www.dnes.bg/article.php?id=62548 , не става въпрос само за заплатите. Мисля, че не е нормално в една държава всеки нагъл простак да може без последствия да бие полицаи, с каквито новини често се сблъсквам, както и не е нормално в 21 век да се трака на пишещи машини. Опитвам се да направя разлика между униформен и неуниформен състав и да не обръщам внимание на дребнавата корумпираност на повечето катаджии, която главно формира негативното обществено мнение за полицията.
Споделете какво мислите, очаквам мнения.

NO CARRIER

Само не политизирайте темата.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

kiril_m

Нищо не пишете  *dontknow*  Чак не ми се вярва, че никой тук няма мнение по въпроса.

Emsi

Аз съм и за и против.
От една страна това са хора които ни защитават/или пък не/ и трябва да получават подобаваща заплата, но правилно е това да е диференцирано, спрямо дейността им.
Сблъсквал съм се многократно и със КАТ и със Полицай, някои си вършат съвестно работата а някой дори не знаят защо са станали полицай.
По темата може да се говори много и примери бол, затова според мен е по-важно да се залегне защо хора с връзки стават полицай, а хора с данни не, хора които работят усърдно не се издигат, а хора които са "под закона" се издигат ...

basmachi

Аз пък съм по-склонен да получават от 2 до 5 хиляди лева заплата + перфектна работна среда и оборудване, но за корупция, бездействие или действие в разрез със законите, задълженията или погазване правата на гражданите, не уволнение а ефективна присъда от 3 до безброй години лишаване от свобода.
При горната схема никой нема да дими по градинките и надали някой ще се натиска да става полицай, щото аз откак съм станал човек, те са в постоянен протест.
То чак смешно звучи тва с протеста, най-голямия престъпен синдикат на протест.
Скоро дилърите и сводниците да чакаме.
PS.Нема политика в поста ми.
[smg align=left id=594][smg align=left id=595]

http://krevetki-vishni.narod.ru/

NO CARRIER

Личното ми мнение е, че полицаи, учители и лекари трябва да вземат високи заплати, за да могат да си вършат работата добросъвестно.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Лора

Не знам за полицаите, ама аз искам майчинските да са поне 600лв. Е тогава само деца ще раждам... *CRAZY*
Цитат на: NO CARRIER - 13.12.2008 22:05
Личното ми мнение е, че полицаи, учители и лекари трябва да вземат високи заплати, за да могат да си вършат работата добросъвестно.
Иначе съм съгласна с това.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

basmachi

Цитат на: Лора - 13.12.2008 22:24
Не знам за полицаите, ама аз искам майчинските да са поне 600лв.

Аз пък псилютно съм съгласен с теб  *bg*.

Цитат на: NO CARRIER - 13.12.2008 22:05
И с това съм съгласен.
[smg align=left id=594][smg align=left id=595]

http://krevetki-vishni.narod.ru/

discus

Цитат на: Лора - 13.12.2008 22:24
Не знам за полицаите, ама аз искам майчинските да са поне 600лв. Е тогава само деца ще раждам... *CRAZY*Иначе съм съгласна с това.

С 600 лв. незнам докъде ще стигнеш. Не бих казал че са достатъчно да се отглежда дете, като е малко има едни разходи дето хич не са малки, после нуждите са различни , ама разходите не намаляват.
А иначе мнението ми е като на Коко.

rollon

Мнението ми от една страна е че човек трябва да бъде заплатен според класификацията,която има и според това колко се е трудил за да я придобие.В случая на полицаите не искам да засегна никого,но доколкото знам се изисква диплома от 4.5 и преминаването на физически тестове които дори и най-голямото дърво може да покрие.От друга страна малко или много тези хора си рискуват живота и поради този факт може би възнаграждението им трябва да бъде високо.Изобщо аз съм на мнение,че държавата трябва да вложи пари за оборудване и заплати най-вече в системата на МВР,съдебната система и здравеопазването и на тази основа да градим по-нататъчен просперитет.

onyxman

Всичко в тая държава е сбъркано.Аз съм учил 10 години за лекар и вземам смешна заплата в сравнение с тази на един шофьор от градския транспорт или един общ работник на строеж.Кажете ми къде е справедливостта тук.Полицаите естествено трябва да вземат добри заплати и да работят в една по нормална среда с нужните удобства.Смешно е в ерата на компютрите те да ползват още старите пишещи машини.....