• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Относно конкурса "Коледа 2008"

Започната от niky, 04.12.2008 20:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

jix

и аз съм за  олимпийския принцип.....качил съм ги вече....качвайте си снимките ,абе то като е тръгнало да  се излагаме поне да сме повечко *DRINK*

NO CARRIER

Не забравяйте, че до 13ти можете да изтриете снимките и да качите нови ако нещата се развият в положителна посока. ;-)

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

yanki1

И Аз пуснах вчера моите снимки/на аквариума/ и сега вече чакам класацията :-).
Само да агитирам Съформците ДАВАЙТЕ НЯМА СТРАШНО!!!
526 литра

miTko

Разни мои АКВАРИУМИ 

Raven

Аз съм до няколко дни че до последно садя растения.
Лонги също обеща току що че ще участва.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

miTko

Снощи нащраках над 45 снимки, зор беше да избирам...но край, развалих снимачната постановка.
Разни мои АКВАРИУМИ 

iek

Снимките може ли да са с рамка и какво трябва да се разбира под сборен аквариум?

anonto

Аз също мисля, че трябва да се определи какво е "сборен аквариум" и какво е "акваскейпинг".

miTko

Цитат на: anonto - 08.12.2008 12:50
Аз също мисля, че трябва да се определи какво е "сборен аквариум" и какво е "акваскейпинг".

Сборен е всеки, който не може да се причисли към останалите категории. Просто аквариум, т.е. всеки такъв. Но ако може да се причисли към друга категория, тогава се пуска там.

Какво е акваскейпинг? Пише тук(и на още много места във форума):

http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,836.0.html
Разни мои АКВАРИУМИ 

Лора

Аз главно се водех от тук:Aquascaping
И тук:сборен аквариум

Като от втория линк първите две снимки са си жив Aquascaping. Много се изненадах от снимката на N.Nobs(от първия линк). Определено има какво да покаже. ;-)

Та с две думи, какво е акваскеп за мен: пейзаж от природата пресъздаден в аквариумите ни. Това е и превода на думата- Аква пеизаж, воден пейзаж. По скоро определен елемент- камък, дърво, скали...
А сборен аквариум... ами аквариуми, които са направени,така както на вас ви харесва, без да пресъздават горе споменатия пейзаж, а само наподобяват природата в аквариума ви.

Ако бъркам ме поправете. :-)
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

don_misho

За мен лично,категория "сборен аквариум" си е излишна.Вече за "акваскейп" се приемат всички растителни аквариуми,както и аквариуми дори само с корени и камъни подредени хармонично и натуралистично,като единствено изключение правят типичнните цихлидарници,понеже те по-често са подобия на биотопите от някое от Африканските езера.За мен понятието "сборен аквариум" е дума за не толкова хубав и добре оформен аквариум или неуспешен опит за акваскейп.В крайна сметка можем да кажем "сборен аквариум" за аквариум ,в който присъстват растения ,камъни,корени ,риби...а не е ли това и акваскейпинга?Двете понятия отговарят за едно и също нещо според мен!
п.с.И аз качих снимките вчера...в "акваскейпинг" разбира се  :-)

FHM

И качих едни снимки ама май за нищо нестават незнам ама аз съм на олимпийския принцип "важно е участието "

niky

Мога само да поздравя хора като FHM.
Не може всички да имат Аманови аквариуми, но защо пък да не се опитат да направят такива.

Засега участието е задоволително, може би не трябваше да правим категории цихлиди и морски, просто няма желаещи да участват там.

Участниците досега:
Акваскейпинг - 8 човека
Общ аквариум - 8 човека
Цихлиди - 3 ма, като двама от тях са пуснали само по една снимка и то не на квариума си.
Морски аквариум - 1. Поздравления за смелостта лично от мен.

Имате още три дена....очакваме ви.

Лора

Срамота! При наличието на 3 награди в категория "Цихлиди", само 3-ма да се състезават за тях. :-D
А за категория "Морски аквариум"...нямам думи. *NO* Какво излиза, че наградите са повече от участниците. :duvar:
Хайде по смело! ;-)
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

miTko

Защо за морските няма желаещи? Доста хора направихте вече такива!
Разни мои АКВАРИУМИ 

Similar topics (5)

38823

Отговори: 7
Прегледи: 5290

12542

Отговори: 20
Прегледи: 10151

9890

Отговори: 97
Прегледи: 44361

6294