• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

пяна на повърхността на водата

Започната от MAKAPOB, 10.06.2005 14:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

MAKAPOB

как да я махна.Повърхността се покрива с пяна и каквото и да правя пак  има.Пробвах да я махам на ръка нищо не стана.Сменям вода пак нищо.

dido

Да не би да имаш лабиринтова риба в аквариума - трихогастери, бети, макроподи, колизи?

MAKAPOB

Не нямам.Обаче много гадно изглежда и искам да я махна тази пяна

FLEXX

пеноуловител. По-напредналите от форума имат.

Longanlon

поноуловителят обаче е доста скъп...

тази пяна всъшност се получава, защото на повърхността на водата се образува прословутата 'ципа' - състои се от прах, мазнина и други органични отпадъци. Те пък идват от храната на рибите ти, от ръцете ти, когато бъркаш в аквариума, от въздуха...

Щом тази мръсотия е толкова много, че да се образува пяна, значи хигиената в аквариума ти не е много добра. Замисли се над следните неща - не храниш ли прекалено много рибите си? Те изяждат ли всичката храна за 1-2 минути? Да не би да гледаш прекалено много риби в аквариума си? Имаш ли стъклен капак на аквариума? Филтътрът ти добър ли е (имам пред вид вътрешен филтър, не въздушна помпичка)? Сменяш ли редовно водата според предписанията във FAQ?

На първо време можеш да обереш ципата и пяната с една малка гъба за помпичка (струва най-много 1 лев, ако нямаш стара). Молинезиите ядат тази гадост, но ако хигиената ти не е добра това няма да помогне.

vrp

Цитат на: FLEXXпеноуловител. По-напредналите от форума имат.
Пеноуловител(протеин скимер) действа само солена вода.

discus

@Longanlon- поноуловителят обаче е доста скъп...

Не е никак скъп- 15 лв. в Алисата но може да се монтира само към канистер http://www.alisa33.com/scripts/images/goods/560001.jpg.

@vrp - Пеноуловител(протеин скимер) действа само солена вода.

Действа си и в сладка вода но не е това което имаш пред вид ,а това http://www.aquariumbg.com/club/members/images/discus_aqua7.jpg
Може би е по точно пеносъбирател ли и аз незнам

FLEXX

Цитат на: vrp
Цитат на: FLEXXпеноуловител. По-напредналите от форума имат.
Пеноуловител(протеин скимер) действа само солена вода.

Отговориха ти.

Longanlon

Абе някой да може да ми намери снимка на тая ципа или на пяната?

niki033

Сори за офтопика-как работи това :?:  :oops:

Георги

Аериране и през ден смяна на 1/5 до 1/4 от водата! Аз така махнах ципата.

discus

Цитат на: niki033Сори за офтопика-как работи това :?:  :oops:

смуче вода от повърхността и ако искаш и от долу и я праща в канистъра, видя ли другата снимка дето е в аквариума въпросната джаджа.

MAKAPOB

Цитат на: Longanlonпоноуловителят обаче е доста скъп...

тази пяна всъшност се получава, защото на повърхността на водата се образува прословутата 'ципа' - състои се от прах, мазнина и други органични отпадъци. Те пък идват от храната на рибите ти, от ръцете ти, когато бъркаш в аквариума, от въздуха...

Щом тази мръсотия е толкова много, че да се образува пяна, значи хигиената в аквариума ти не е много добра. Замисли се над следните неща - не храниш ли прекалено много рибите си? Те изяждат ли всичката храна за 1-2 минути? Да не би да гледаш прекалено много риби в аквариума си? Имаш ли стъклен капак на аквариума? Филтътрът ти добър ли е (имам пред вид вътрешен филтър, не въздушна помпичка)? Сменяш ли редовно водата според предписанията във FAQ?

На първо време можеш да обереш ципата и пяната с една малка гъба за помпичка (струва най-много 1 лев, ако нямаш стара). Молинезиите ядат тази гадост, но ако хигиената ти не е добра това няма да помогне.

Храня рибоците от доста време така и досега не съм имал проблем.Тази пяна се появи откакто започнах да торя не мисля , че е от хигиената.Пък и избягвам да бъркам.

Raven

някои знае ли да се продава в някои магазин в София такъв пеноуловител.
с Алиса33 изобщо не ми се занимава- много са неадекватни ,писах им -те ми пращат някакви отговори от типа общ лаф-стани ни дистрибутор и ще те броим за човек.
предпочитам да отида и да си го купя от магазин с 2 лв. по скъп но да не се занимавам с доставчици.

в краен случай ще си направя - не е нещо слоно като го гледам.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

77

абе не е лесен :wink: поне за 15 лева(хаген) не си струва да правиш опити :wink: при краси има на ехайм,ако не ти свидят парите и той ще ти свърши работа :lol:

Similar topics (5)

43541

Отговори: 8
Прегледи: 9391

32337

Отговори: 6
Прегледи: 10195

4058

Отговори: 7
Прегледи: 9578

56752

Отговори: 15