• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

желязо

Започната от Raven, 08.07.2004 13:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Raven

къде в софия има магазини за химия ,и как точно да си взема и сложа желязо без да оплескам нещата  :?:

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

VassetZ

Значи магазин с много химия има на площад "Славейков". Като цяло мястото си струва ...за второто нямам представа :oops:  :oops:  :oops:

Raven

да в този има много неща от този род нищо че е малко по скъпо, аз обаче имах предвид магазин за химикали.знам за един на околовръстното откъм студентски град,обаче и да ида там нямам представа какво да взема и как да го използвам.най много да си избия дискусите. :D този планта мин ми излезе през носа с тия чести смени на водата.дискуси+холандски аквариум-сложна работа :D

niky

Ами така е. Аз затова ти казвах, че ще си купувам. Има различни рецепти :))). Но аз от химия много не разбирам.
Виж тук: http://ukrop.info/index.htm?file=http://www.msaqua.com/html/aqua/pmdd/pmdd.htm

Raven

много добър сайт.аз редовно преслушвам всички руски форуми и сайтове-много ценна инфо има там.лошото е че ми говорят за "железнъй купрос и пр" и това съвсем ме шашка.  :D  на първо време ще сложа желязо от пазара защото имам всички класически симптоми ,после ще видим.явно за добри растения си трябва химия-жалко за дискусите  :)

sho

Магазин за реактиви има на "Хладилника" до колелото на трамвая -ако не работи има(ше) табела на която пише тел!
Ако не там в илиенци има склад за химически матеряли - подминаваш складовата база - минаваш през цялотот село(квартал) и на отбивката към нови искър место да направиш ляв завой - продължаваш на правп - и после следваш табелите - работи ежедневно(за неделя не знам) и цените са поносими - аз от там си купувам железен трихлорид малко са им големи опаковките ама за сметка на това цените са им прилични :)  
А и според един познат - магазин за реактиви имало срещу "Плиска" в блока с рекалмата отгоре - аз го търсих и не го намерих ако ти се разхожда:)

Raven

ходих до илиянци-тия там са потопили плувката отвсякъде-сухият им трихлорид се пробил чувала и се втечнил! а и с течния нещо станало ...сигурно изсъхнал.ще търся на хладилника и ако намеря ще ви питам за дозировките.

Boby_

Аз си пазарувам от магазина на "Теоком" на ул. Кл. Охридски. Това е като тръгнеш от Студ. град към околовръстното по пътя за Бистрица от лявата страна малко след сервиза на Фиат. Мисля, че номерът е 69. Имат почти всичко, а и обслужват културно и не съм попадал на кофти стока от там. Лошото е, че работното им време е калпаво - от 10 до 17, като не бачкат събота и неделя.

Raven

взех си железен трихлорид,някой може ли да ми каже каква доза се слага.четох някой рецепти но досега не съм слагал и предпочитам да си питам.разтвора е течен-45%

Къде ги чете тия рецепти за железен трихлорид!!! Провери внимателно пак. Дай линк и ние да видим.
Аз го използвам единствено за разяждане на мед при направата на печатни платки!!! Провери пак преди да го сложиш

Aquariumbg.com

sho

Цитат на: ravenвзех си железен трихлорид,някой може ли да ми каже каква доза се слага.четох някой рецепти но досега не съм слагал и предпочитам да си питам.разтвора е течен-45%
Сакън с това се  разяждат  платки - в никъв случай не си го слагай в аквариума - нищо живо няма да остане - аз просто изкоментирах какво купувам от тях - не съобразих че можеш да не знаеш за какво се използва - сори  дано не си го използвал вече!!!
Предполагам е тебе ти трябва реактив - желязо ( желязо на прах само че изчистено от сички химически примеси).

Raven

е благодаря все пак че ми каза, всъщност аз си взех съвсем малко но така и не го сложих а си купих фирмено  на сера.а иначе ползвам руски и немски сайтове за химия но имам проблем с превода на техн. термини а никъде не намерих технически руско-български речник и за това се отказах.явно химия трябва да използва този който разбира-аз съм във съвсем друга област.

sho

Уф олекна ми че не са отишли рибите аз понеже не си бях в къщи и чак сега го видях - викам краи наредих го човека :) - ше по4ерпа по бира за извинения някога!

Raven

няма проблем,отказах се да си правя експерименти.всъщност железният трихлорид -Fe CI3x6H2O се слага в морски аквариум - 60 мг. на 100  литра така че сигурно не е било чак фатално но по добре че не съм пробвал.

abaro

Какво ще кажете за вредата от ръждата. Открих в малкото ми аквариумче нещо стоманено много ръждясало (явно малкия специалист е експериментирал нещо) Може ли да се натровят рибите и как да подходя?
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Raven

тривалентно желязо влияе зле само на валиснерия и криптокорин понтидифлора , за рибки и други растения не съм чувал да има проблем.

Similar topics (1)

7424

Започната от cardin

Отговори: 5
Прегледи: 9246