• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Червени камъни

Започната от don_misho, 14.10.2008 17:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

don_misho

Тея дни пообиколих околията и попаднах на червеникави камъни,понеже съм абсолютно невеж относно произхода,състава и видовете вулканични и невулканични камъни,търся помощ за идентифициране на тези:

Лесно чупливи са,или по-скоро се цепят.
Стават или не, за аквариум според вас?

stef

Слагаш един в една кофа държиш го 48 часа и след това правиш тестове на водата в кофата и сам можеш да прецениш дали стават или не а и всичко зависи дали не пуска камъка аз си бях харесал едни зелени само че пускаха  8-)

Shagrath

Мисля, че това е кремък

don_misho

Изварих ги и вече са в аквариума,ето как изглеждат:

Нещо ме кара да мисля че не са подходящи за аквариум ама ще видим.

}|{opukc

Това е пясъчник  - многокомпонентна, седиментна скала, която е неподходящя за твърда вода. Иначе може да се ползва спокойно за декорация.

miTko

На първите 2 снимки бих се обзаложил че са като моите(защото са от Ямбол), но на третата нямат нищо общо...Дали е от осветлението на аквариума? Първите 2 снимки със светкавица ли са?
Щото ако са като моите, нямаш никакъв дерт, но моите във вода дори изглеждат малко по-тъмни, отколкото на суша.
Разни мои АКВАРИУМИ 

don_misho

Митко,аз ти казах,че си ги обрал хубавите камъни в Ямбол  :-).
Ето една снимка още на дневна светлина:

На първите две снимки изглеждат по-тъмни защото са мокри сигурно.

miTko

Мда не са. Ще опитам да снимам някои мои парчета, които не съм пъхнал в аквариума.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Borgot

Аз имам подобни в моя аквариум, и няма проблем вече половин година. И аз мисля че са пясъчници.

stef

По снимка няма как да кажеш стават или не става пъхай ги в една кофа дръж ги ден два и тествай водата по лесен начин от това да разбереш дали стават или не няма  *spam :duvar:

don_misho

stef ,стига с тея тестове бе,не мисля да си поръчвам тестове заради камъни,в аквариумите си меря единствено нитрати и фосфати , нямам риби така че няма какво да уморя.До тук разбрах,че не втвърдяват водата,понеже растенията си кипят нормално,ще наблюдавам и ще стане ясно,след месец ще пусна 5 гупи и ще покаже.
По снимка може да познае някой, който разбира от скали,а тук има доста начетени хора,затова помолих някой ако ги познае какви са да каже.

bastuna

ЛИСТОВКА-ПАМЯТКА СНАЙПЕРУ
Снайпер - это специально отобранный, обученный и подготовленный к самостоятельным инициативным действиям воин, меткий стрелок, умеющий искусно действовать в боевой обстановке. Задача снайпера - уничтожение важных и опасных целей

miTko

Ето снимки на моите от преди 3 години, май не са същите:

Разни мои АКВАРИУМИ 

}|{opukc

Доломит

Пясъчик

@Митко, твойте са варовик мисля.

iek

Една книга само за камъните ( внимание на руски е, том I):
http://www.speedyshare.com/413797732.html

Similar topics (5)

13455