• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Дайте съвет !!!

Започната от Ermak, 28.09.2008 19:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ermak

Кажете какво да правя с това.

Намерих го днес в марица мисля, че е върба но не съм сигорен. Напоено е с вода но ми изглежда много изгнило? Вътрешноста е много мека и се рони лесно това защото е напоено или е изгнило ?

botan

Направо го изхвърляй, но не и преди да чуеш мненията и на други. *THUMBS UP*

Ermak

Цитат на: botan - 28.09.2008 19:54
Направо го изхвърляй, но не и преди да чуеш мненията и на други. *THUMBS UP*
Опасявах се от това ... :(

plufkata

Няколко възможности имаш:
1 - слагаш го в аквариума (ако нямаш толкова голям си поръчваш)
2 - цепиш го с брадвото за подпалки (не забравяй да го изсушиш - мокрото дърво не гори)
3 - подаряваш го на някой "спешно нуждаещ се" точно от това дърво
4 - изсушаваш, лакираш и слагаш в хола
5 - изхвърляш го

Ermak

Има още нещо което забравих да ви кажа. От другата страна е напално здрав и не се рони да се опитам ли да го издълбая и да махна това което е изгнило или пак нищо няма да стане /?

spetsa

Подари ми го  :-D В интерес на истината точно такова дърво ми трябва,но щом си го намерил може да го направиш да стои много добре в твоя аквариум.Трябва да се зачисти и ще заспи.Имам едно се кисне от 3 месеца в 70 литровия и няма проблем.Изчисти го добре и го тествай ,пък ако решиш да го изхвърляш драсни едно ЛС може да се уреда и аз  :-P

Ermak

Цитат на: spetsa - 28.09.2008 21:38
Подари ми го  :-D В интерес на истината точно такова дърво ми трябва,но щом си го намерил може да го направиш да стои много добре в твоя аквариум.Трябва да се зачисти и ще заспи.Имам едно се кисне от 3 месеца в 70 литровия и няма проблем.Изчисти го добре и го тествай ,пък ако решиш да го изхвърляш драсни едно ЛС може да се уреда и аз  :-P
Отиди на оризари пълно е с такива късове само трябва да си харесаш. А за чистенето ще опитам дано стане ...

miTko

Зависи колко ти е голям аквариума. Иначе може да го разгледаш и потърсиш естественото място за разцепване(разделяне) на части. Ще стане по-естествено от рязането с инструмент.
Разни мои АКВАРИУМИ 

ico

Почисти всичко меко и ронящо се, докато стигнеш до здрава дървесина, ако е останала такава. После по възмочност свари или мии с вряла вода.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Ermak

От това нищо не излезе много беше изгнил и почти нищо не се запази :(. Помогнете ми да си намеря корен обикалях около марица но немога да попадна на нищо интересно. Попринзип тарсих нещо такова...

Но все още немога да намеря потходящ. Или са прекалено големи  и немогат да се влезнат в аквариума или са прекалено малки и стои много празно.... дали в някой магазин предлагат подобни корени или ... много филми гледам ?
Само това намерих но някак си ... не ми е на сърце :(

Малък е !

Рангел

Цитат на: Ermak - 13.10.2008 16:11
От това нищо не излезе много беше изгнил и почти нищо не се запази :(. Помогнете ми да си намеря корен обикалях около марица но немога да попадна на нищо интересно. Попринзип тарсих нещо такова...

Но все още немога да намеря потходящ. Или са прекалено големи  и немогат да се влезнат в аквариума или са прекалено малки и стои много празно.... дали в някой магазин предлагат подобни корени или ... много филми гледам ?
Само това намерих но някак си ... не ми е на сърце :(

Малък е !
отивай на реката след село Първенец нагоре...НЕВЕРОЯТНИ корени имаше като бях за последно преди 10-тина дена...и няма нужда да махаш кора, те са си във водата и са без нея...се пак е по планинска река и има много дървоооооо....а камъни да не говорим, а бе отиди и ще видиш, няма да останеш разочарован

Ermak

добре ще отида да видя благодаря!

Ermak

Цитат на: valq - 13.10.2008 19:11
отивай на реката след село Първенец нагоре...НЕВЕРОЯТНИ корени имаше като бях за последно преди 10-тина дена...и няма нужда да махаш кора, те са си във водата и са без нея...се пак е по планинска река и има много дървоооооо....а камъни да не говорим, а бе отиди и ще видиш, няма да останеш разочарован
Благодаря valq намерих каквото тарсих точно там !

Similar topics (5)

15848

Започната от Gaia

Отговори: 4
Прегледи: 4322

50006

Отговори: 26
Прегледи: 15052

27724

Отговори: 16
Прегледи: 13746

12701