• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Аквариумите на yri

Започната от yri, 20.07.2008 21:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

yri

Ето това са моите 2 скромни аквариума. Искам да чуя вашето мннение и най вече критики и препоръки /човек се учи докато е жив нали ;)/

Първо по малкият: размери 55х22х33 /д ш в/ ~ 40 литра. Осветление 2х15w Philips D830 и GroLux. Рестартиран е днес :)

Тука преди да му сложа мрежата.

Ето го и с мрежа как изглежда. Нещо мен лично много не ми харесва в този си вид, затова съм отворен за всякакви идеи относно декорацията.

Следва големият: 100х39х33 /д ш в/ ~ 130 литра. Осветление 2х30w Philips D830 и GroLux. Стартиран преди около 2 седмици.

В "цял ръст".

Любимата ми рибка - лабеото.

Още няколко снимки.

Общ изглед, преди и след рестарта на малкия.

Не торя и не пускам СО2 по простата причина, че са наскоро стартирани, но след месец - два и това ще стане.
Вие сте на ход!

ПП: Благодарности на lz3cv за коледният мъх, и на NO CARRIER за анцитрусчетата и бакопата  *DRINK* *DRINK*

Цитат на: NO CARRIER - 13.07.2007 23:05
А пубертетът не е лошо нещо, стига да зарежеш чекиите и да минеш на нещо истинско.  :-)

kapacitet

Жестоко, незнам за аквариумите ама си създал страхотна творческа обстановка на бюрото. Много ми харесва положението. Дано всичко върви както трябва и винаги да те радват  *THUMBS UP*  *privet*

glorious

честито за аквариумите, в единия ми се видя жабче??наистина ли е жаба? някакъв специален сорт ли е нещо или от реката? :-[

обстановката около компютъра е направо супер, аквите също.. ;-)

yri

Ахам, жабче е. Не е от реката, декоративно е. По голямо от това няма да стане. Иначе е много тиха жабка до сега един звук не съм чул да издаде :-D Те бяха 2, но едната изведнъж спря да яде, изтъня и ....

А колкото до обстановката - понеже прекарвам доооооста време пред компютъра идеята ми беше точно такава - да се оградя в спокойствие и красота.

ПП: айде бе хора, чакам градивна критика.
А пубертетът не е лошо нещо, стига да зарежеш чекиите и да минеш на нещо истинско.  :-)

dok70

Луд умора няма...

300 оки миш-маш

don_misho

Супер са! Дъното на големия много пусто ми се види,имаш добро осветление за да разтлееш килим от глостостигма или елеохарис.

yri

Благодаря за комплиментите. Има още какво да се желае, но малко по малко ....

Дъното на големия планирам да го покрия с Utricularia graminifolia /хищното растение за преден план/ което продаваше един колега от форума. Посадил съм малко /вижда се на снимките/ ама явно мнооооооооого бавно расте. На малкия ще пробвам с глостостигма или елеохарис, зависи от това кое се гледа по лесно и кое ще успея да намеря по магазините :)

dok70

Дръж ни в течение за Utricularia graminifolia, че май не само аз съм му
хвърлил око!
Луд умора няма...

300 оки миш-маш

Bass_Maker

Градски, виждам, че си започнал със задния план на малкия аквариум, ама май няма да е лошо и за големия да направиш нещичко. Засади му повечко растения на заден план и ще стане аквариум за чудо и приказ :)
You cannot kill what you did not create...

igenov

Хубави са ти аквариумите, но наистина са нужни още растения. В големия аквариум, според мен нимфеята е по-добре да е по-напред - някъде до десния камък. Хубав килим (при мен поне) става и с микрантенум. Обаче като се развие добре иска ежеседмично подрязване. Успех!

KenSmithStan

Много добра атмосфера за работа, сякаш работиш на дъното на червено море  :-)

Raven

Аз ако си сложа аквариуми на бюрото в офиса  надали ще свърша нещо  като работа :-)

Чудесно си го измислил,но както вече ти казаха единствено още растения им трябват.
Растенията успокояват и отпускат - поне при мен е така.
Аз понеже съм доста нервен и избухлив човек и за това гледам да се обграждам с растения в аквариуми ,саксии и палудариуми- иначе жена ми ще ме изхвърли най накрая :-(

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Ningaloo

Raven -какви са тия думи  *JOKINGLY*

yri-много ми харесва идеята с мрежичката и мъха!
Бюрото ти е супер,все по-хубаво ще става,дръж ни в течение

как ли ще изглежда Utricularia graminifolia като порасте ,как се грижиш за нея?
Мalawi Mbuna :
Labidochromis caeruleus
Metriaclima esterae ,,Albino,,
Metriaclima esterae ,,Red Zebra,,
Metriaclima lombardoi
Melanochromis auratus
Lobster's Tanks:
Procambarus Alleni
Cherax quadricarinatus

Деян

Абе незнам дали ще ви държи в течение, погледнахте ли темата откога е?

Raven

Погледнах  ама късно :-D

Колегата който първи е отговорил на тема отпреди половин година не е обърнал внимание на съобщението което му излиза,и от там повлича крак.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Similar topics (5)

13029

Отговори: 34
Прегледи: 23455

46093

Отговори: 35
Прегледи: 16840

41625

Отговори: 13
Прегледи: 11025

34253

Започната от Rosko