• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Кили-Гьол, Килидарник или просто аквариум?

Започната от bigbeer, 18.05.2008 22:15

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

bigbeer

Предстои ми излюпването на 2 дози хайвер от тези нови и непознати за мен рибоци след около месец и половина /както пише на пликчето с мат'рялът;)/..
Та въпросът ми е - Какъв аквариум да подготвя за новите ми питомци..? Размерите ще са фиксирани 100х40х40, поне за сега .. какъв грунд, растения..камъни и корени и прочее..

killiman

Правиш си съвсем нормална подготовка, като за сборен аквариум. Нищо по-различно няма в подготовката му.
Ето снимка на един от кили аквариумите на човек, който от около два месеца се занимава по-сериозно с кили рибки.

BLKnight

... и не забравяш да облепиш със хартиено тиксо или друг подходящ матриал всички дупки, цепки и т.н. Сигурно си знаеш де, ама аз нощес отново прибирах един от мойте убавци от паркета. Нищо му няма, само котката му се чудеше.

Успех!

AQUASAUR

Браво, Пич! Радвам се да видя още един Eнтусиаст в нашите редици...
Относно аранжировката на Кили-аквариума...в зависимост от това колко видове, брой мъжки... и като постоянно обитаване Килита, смяташ да гледаш в един аквариум, толкова е по-добре да бъде максимално ЗАЛЕСЕН!(да не кажа - Джунгла!).
Поне аз това съм го установил за себе си, набутвайки 5-6 вида Килита в 30-50литрови аквариумчета...

Ето как изглежда един от тях:

botan

Ето снимка на моя, за жалост нямам време за по-хубава. :-(

mita4eto2404

това растение в дясно което е как се казва и извиняваите за  *spam -а иначе мен ме кефи аквата ти може ли размери на твоито аквариумче . Аз сега току що приключих с лепенето на последния аквариум за килитата направил сам си три с размери 40/40/30ш просто такова ми е мястото дето го имам . Тази седмица ще ги пълня а края на другата вече ще си търся и обитатели ама като гледам само колко много има и направо ми се иска да имам от всичките ама чак тогава ще ме изхварлят да спя в мазето с моите аквариуми. поздрави от мен на всички кили маниаци.

botan

Това е болбитис. Акваериума е 22ш х 32в х 42д.
Имам идея да сложа пред валиснерията анубиаси, ама ще видим кога ще стане това. :)

victorjj

Някои от Варна да знае от къде да си купя килита може и след 7 Юли , защото съм на лагер.

Similar topics (5)

13194

Отговори: 2
Прегледи: 6506

3271

Отговори: 7
Прегледи: 6230

30071

Отговори: 2
Прегледи: 8232

51965

Отговори: 10