• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Потвърждение на някои наблюдения на Ники Кралчев

Започната от GrandePippo, 11.04.2008 01:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

GrandePippo

Става дума за наблюденията на Ники, описани в тази тема:http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,9755.0.html
Преди около месец и аз имах проблем със синьо-зелени и ги погнах с Макропен. Резултатът беше подобен на описания от Кралчев-брутална чистота. Искам да ме разберете добре-аз съм човек, който сменя вода два пъти седмично и общо взето харесвам да виждам аквариума си почти стерилно чист. Но след третирането с Макропен чистотата беше направо стряскаща - наистина все едно сте топнали магданоз в буркана с вода.
Подобен ефект описва в посочената тема и Стас и ми се стори подходяща идея да се отдели малко повече внимание на ефекта от антибиотиците.

Stas

Така е, аквариума след това третиране беше неестествено чист.
На повечето растения, с малко изключения като микрантемум умброзум и мисля ротала валихи, нищо им нямаше.
Но съм почти сигурен, че след това и биофилтрацията ми е била трагична.
Аз не си спомням как постъпих с торенето след антибиотиците, но вероятно трябва много внимателно да се почне.
Всъщност се сещам, че не почнах веднага да торя, т.к. сложих за около 4-5 дни активен въглен във филтъра.

Raven

И така избиваме цялата микрофлора и балансът отива по дяволите.

Това практически е тотален рестарт на системата.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

GrandePippo

Верно, че направо си рестартираме системата. Просто исках да споделя, че такава чистота наистина не бях виждал. Стерилна чистота.
Проблеми после нямах. И аз като Стас не торих веднага след третирането с антибиотиците, след около две седмици торих.

Similar topics (5)

38563

Отговори: 7
Прегледи: 8539

59280

Отговори: 9
Прегледи: 13826

48944

Отговори: 3
Прегледи: 5329

8436

Отговори: 5