• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Вода от водопровода - колко време да престои?

Започната от chandler, 17.04.2005 22:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

chandler

Питането ми е свързано с чешмяната вода. Проблем ли е, ако водата престои повече от 48 часа и тогава я налея в аквариума? Да речем пет дена...
chandler

NO CARRIER

Мисля, че стига да не влязат някакви гадости вътре, не е проблем. Моята по толкова седи, сменям водата и наливам 10литровките наново и така до другата седмица.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

NikolaV

И аз до скоро държах водата в десет-литрови бутилки по 1 седмица. Но от скоро ми писна (а и много шишета ще трябват) и почнах да наливам директно от чешмата. И в двата случая проблеми няма.

77

търновската вода има доста хлор :wink: желателно е да престои няколко часа :D

chandler

И аз така предполагах, че не е проблем, ако водата седи повече време, но не бях сигурен. Мислех си евентуално химичния състав да не се променя.
chandler

NO CARRIER

Има опасност да завъдиш гадини вътре или някой нещо да изпусне, да се напраши и т.н. и т.н.  :twisted:

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

sho

ако е в покрит съд няма никви проблеми

FLEXX

Ми значи аз абсолютно винаги имам запас от вода престояла 40 литра... тя си ми стои под аквариума в големите 10 литрови шишета от минерална вода... сигурно месеци... сипвам си я и хич не се притиснявам. Затворени са разбира се бутилките.

chandler

Цитат на: FLEXXМи значи аз абсолютно винаги имам запас от вода престояла 40 литра... тя си ми стои под аквариума в големите 10 литрови шишета от минерална вода... сигурно месеци... сипвам си я и хич не се притиснявам. Затворени са разбира се бутилките.

да и аз това имах пред вид. в затворени бутилки нищо и няма на водата, дори да седи и със седмици... :wink:
chandler

Similar topics (5)

28969

Отговори: 4
Прегледи: 5015

54413

Отговори: 1
Прегледи: 2954

29440

Отговори: 9
Прегледи: 11746

24704