• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Яйца на ампулария

Започната от Emil, 24.02.2008 00:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Emil

Днес като почвах смяната на водата забелязах този грозд яйца на покривното стъкло на аквариума. Предполагам, че са на ампулариите.

Та въпроса ми е, след като до две седмици има вероятност да се излюпят, а смяната на водата води до рязко спадане на температурата и намаляване на влажността, ще навреди ли или не?

borislav

Ако е за 1-2 часа нищо няма да им стане.
Снимки на аквариумите :                                                          
https://picasaweb.google.com/100568025807081987532/qzfXwC?authuser=0&feat=directlink

nina

Ще оцелеят, не се притеснявай. Мойте хвърлиха там, дето лампата доста изсушава стъклото, по-късно се излюпиха от нормалното, но пък са ок сега  :-)

barabata

Аз пробвах няколко варианта и не забелязвам особенна разлика - няколко грозда ги отлепих насила и ги сложих на едра мрежичка над единия аквариум да са уж на влага , но и близо до лампата , няколко ги пусха направо във водата и няколко ги оставих там където си бяха.

Резултатът е че от всички гроздове излязоха малки охлювчета независимо в каква среда са били. Според мене най-вероятно охлювчетата си оставят яйцата извън водата за да са защитени да не бъдат изядени вив вредата в която по принцип виреят в естествени условия.  В обикновен аквариум нямат такива неприятели и затова няма значение дали ще са над или под водата ... не знам само боциите дали няма да ги опощят ... и аз не бих отказал омет ако ми го предложат :) .
Гледам вече 10-ти грозд с яйца са ми оставили ... Сериозно търся вече рецепти за готвене на ампуларии ...  *ROFL*
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Emil

@ barabata първият ми грозд вече пораснаха до половин сантиметър, раздадох 50-тина има още поне толкова. На стъклото имам още два грозда... та рецепта откри ли за готвене на ампуларии *DRINK*

Emil

Наистина както казаха, колегите от по предните постове, промяната на условията не влияе върху яйцата.Само при преместването може да има "жертви". Четвърти грозд сноши.

NO CARRIER

Спамът почистен, темата - заключена.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (5)

1239

Отговори: 173
Прегледи: 167070

31049

Започната от a__andreew

Отговори: 27
Прегледи: 54124

2703

Отговори: 2
Прегледи: 9374

47576