• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

ротала индика

Започната от Raven, 06.04.2005 16:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Raven

http://i.data.bg/images/gallery/media/murym_1.jpg

ей така ми тръгна роталата.скоро ще я кося.исках да хвана и рибетата, но не мога да ги фокусирам едновременно - едното винаги излиза размазано.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Boby_

Цитат на: ravenhttp://i.data.bg/images/gallery/media/murym_1.jpg

ей така ми тръгна роталата.скоро ще я кося.исках да хвана и рибетата, но не мога да ги фокусирам едновременно - едното винаги излиза размазано.

Пробвай да направиш по-общ план от по-голямо разстояние и без зум - така фокусът ще хване и рибетата.
Иначе е готина роталата.  :lol:

Mario

Направо да ти завиди човек  :wink:

ivo

При каква температура гледаш роталата, че  е заприличала на канадска ливада?

Де наистина човек да има твоя късмет..

Моята направо не е за показ :oops:

dido

Бравоо, много е яка наистина. Дай снимка от по-далечен план, да видя как изглежда целия храсталак.

Raven

около 24-26 градуса - стаина температура.
всъщност нямам нито термометър нито нагревател ,в къщи температурата винаги е постоянна,нагрявах допълнително водата само когато имах дискуси.
за роталата наи важна е светлината, въгледвуокиса и торенето.по принцип тази ротала не е капризна но си струва да се отглежда само ако стане розова иначе не е нещо особено като растение.
и колкото повече я косиш- по хубава става. :lol:

77

и на мен ми харесва роталата :D ще се зарадвам на един стрък :wink: марияне къде ги намираш тези растения :?:

Raven

ей  сега да се заредят батериите.
аз по скоро си пробвам ръчната настроика на фокуса и растоянието - на автоматична настроика не се фокусира изобщо.
сега ще мъча и скороста на експозиция. :x

Raven

Цитат на: 77и на мен ми харесва роталата :D ще се зарадвам на един стрък :wink: марияне къде ги намираш тези растения :?:
тази ротала ми я даде един познат които я е вкарал още преди две години от чехия , от фермата на ратай.даде ми и ротала маркранда пак от там - обаче тя не тръгна.до една две седмици ще я арежа цялат за сгъстяване и ще ти дам,аз досега съм изхвърлил доста от нея,понеже я стрижа като канадска ливада почти до корени обикновенно доста изхвърлям.

ivo

Аз си мислех, че при мен не вирее така добре заради високата температура(дискусите са виновни за нея), но явно другаде е проблема. Трябва да засиля торенето :?:

dido

Абе и аз ще ти искам, ама тя моята стана една... Искам да цопна в аквариума всяко едно растение, дето го видя. Така главоломно се приближавам към идеала ми за аквариум - 60 см. висок, 60-80 см широк и поне 10-на метра дълъг - да имам къде да събера всичко  :lol:

Raven

точно това ми е и на мене проблема - видя ли ново растение и веднага ме досърбява.
ще ти дам от роталата колкото искаш , а ти в замяна по нататъка може да доидеш да ми снимаш аквариума за конкурса - че колкото по си играя с настроиките на апарата - по зле става.

dido

:-) Ще дойда разбира се. Първо обаче трябва да си взема статив, щото без него не стават добри снимките - особено на макро. Всяко трепване на ръката, дори натискането на спусъка за снимане размазва образа.

Raven

Цитат на: ivoАз си мислех, че при мен не вирее така добре заради високата температура(дискусите са виновни за нея), но явно другаде е проблема. Трябва да засиля торенето :?:
торенето може да е по умерено - тази ротала е склонна към обрастване със водорасли,много лесно тръгват и зелените и брадата.

ivo

raven написа:
торенето може да е по умерено - тази ротала е склонна към обрастване със водорасли,много лесно тръгват и зелените и брадата.

Възможно ли само с топчета глина да мина, т.е. скоро ще сменям грунда и мога да поставя колкото е необходимо, без да добавям друго.[/quote]

Similar topics (4)

10394

Отговори: 11
Прегледи: 9613

1864

Отговори: 27
Прегледи: 14154

2534

Отговори: 6
Прегледи: 7239

19650

Отговори: 8