• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

КАКВО ОСВЕТЛЕНИЕ ДА СИ СЛОЖА - ПИТАЙТЕ ТУК

Започната от chandler, 24.03.2005 11:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

77

Longanlon

Няма да ги оцвети в кафяво :)

Черното ще стане едно хубаво и лъскаво.

botan

щот сега са с 1 обикновенна светеща жълто от 100w(временно) и са тъмно кафяви

botan

Longanlon

виж сега, ако скалариите са си кафяви, няма земна сила, която да ги накара да изглеждат черни :)

sparoy

мале това ми е първо писане във форума...
искам да питам дали е добре осветление от 4-пури Филипс,2-840/36W и 2-830/36W, при размери на аквариумчето 130/35/50, и ако не е много добре тая комбинация кажете коя с каква да сменя...ей и да не ми предлагате някакви от 300-400лв.  :P
336 литра...скоро снимка

botan

ако имаш риби които са жълти,оранжеви,червени или кафеви (или поне с малко като неоните) прибави и гролукс не само растенията ще й се израдват но ще засили и цветовете на такива риби(горе споменатите)

Violeta

Ами добре дошъл тогава :D
Осветлението е достатъчно - 144W за 230 литра вода, повече от достатъчно даже. Зависи все пак какво гледаш. И дали ти харесва как изглежда аквариума. При тази комбинация аз се въздържам да препоръчвам GroLux. По-добре  замени едната 830 - една откровено жълтееща лампа - с Philips Aquarelle. Особено ако си любител на по-светлолюбиви растения.
Успех!
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

BPEMETO

Смятам утре да си поръчам аквариум с намерението да гледам цихлиди. Смятам да е 90х37х45/47 (150л)   90 сантиметровите пури са точни за тази дължина , нали ? Щом е за цихлиди трябват ли му 2 или 1 е достатъчна ? Колко вата да бъде ?  ::)  Относно височината , кой е по-естетичният вариант за 90х37 ... 45 или 47 ( разликата се забелязва ) ?
155л  Африкански цихлиди +
->Аквариуми<-
->Жаби<-

Violeta

От естетична гледна точка е по-добре да сложиш и втора пура. Ще получиш по-равномерно осветяване на целия обем. Имай предвид, че капакът ще излезе от размер 90 см, понеже ще трябва и още 3-4 см за фасунгите. За дълбочината - не знам дали визуално има разлика между 45 и 47 см. Нека каже някой друг.
Желая успех!
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

TAPATOP

GroLux и AquaStar или някакъв техен анлог - дали мога да намеря L 1500мм,
аквариума е   Д1450мм,Ш650мм.В700мм
да не говорим че трябва да са окло 300W общо или това прави
5"пури" по 58W = 290W

Малко е дълбок на като сложа 6-8см грунд и го напълня с вода например 68см ще имам
воден стълб около 60-62см., вътрешния обем става окло 560л.

Така горе долу се включвам в препоръчителните характеристки
за осветление.

Обаче как ще ги закрепвам тия тела-главата ми не го ражда!
  Да не говорим че стая дължина 1500мм въобще дали ще мога да намеря подходящи..
Начинаещ и Упорит Отровител! (Н.У.О.)

Тони

Цитат на: TAPATOP - 24.01.2007 09:52
GroLux и AquaStar или някакъв техен анлог - дали мога да намеря L 1500мм,
аквариума е   Д1450мм,Ш650мм.В700мм
да не говорим че трябва да са окло 300W общо или това прави
5"пури" по 58W = 290W

Малко е дълбок на като сложа 6-8см грунд и го напълня с вода например 68см ще имам
воден стълб около 60-62см., вътрешния обем става окло 560л.

Така горе долу се включвам в препоръчителните характеристки
за осветление.

Обаче как ще ги закрепвам тия тела-главата ми не го ражда!
  Да не говорим че стая дължина 1500мм въобще дали ще мога да намеря подходящи..

Най- добре си поръчай капак и си монтирай лампите на него. Устройват те 6бр. Т5 - по 54W. Те са с дължина 116см. и смятам, че ще ти свършат работа . Може да ги раздвижиш зигзагообразно за да осветиш най-добре аквариума.
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

TAPATOP

Да става едва  ли ще има видими тъмни (неосветени) петна
при "разминаването".

Каква комбинация от "светлини" (ще има  растения) е добре
да направя все пак имам  6бр. тела?

116см.(54W) нямам спомен да съм виждал някъде,можеш ли да помогнош
с някой магазин?
Начинаещ и Упорит Отровител! (Н.У.О.)

Тони

Аз съм с 2бр. Т5 филипс 965 и 2бр. Т5 силвания гро-лукс . Аквариума ми е дълбок - като твоя . Капака ми го прави Violeta. От нея си купих и баластите, и лампите на филипс. В Плевен  незнам  къде можеш да ги поръчаш.
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

botan

ще си правя тяло за металохалоген за соленоводния та да питам кой вид (смисъл пура или такива с 1 чифт крачета *PARDON*)крушка е най-добре ???

Similar topics (5)

49091

Отговори: 2
Прегледи: 25070

7401

Отговори: 0
Прегледи: 21911

53099

Отговори: 9
Прегледи: 6458

9064

Отговори: 1