• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Аквариума на borislav

Започната от borislav, 29.11.2007 01:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

borislav

Ами това е след 15 годишно прекъсване новото начало:

240л.,100х40х60 ,филтри Ехайм 2228 и AquaEl-3,UV-C JBL 9w,нагревател Tetra 300 w,осветление 4х30w,малко скаларии,неони,сае, лабео и ампуларии.Мисля да добавя и 5 сини диаманта,а също и още малко растения.Очаквам вашите мнения и критики. :-)

02.12.'07г.:

21.12.'07г.:

http://www2.imgshare.eu/i/haM57199.jpg
Снимки на аквариумите :                                                          
https://picasaweb.google.com/100568025807081987532/qzfXwC?authuser=0&feat=directlink

Bass_Maker

На този етап е много хубав, но след добавянето на още растения + няколко месеца развитие ще стане трепач ;)  *thanks
You cannot kill what you did not create...

Flober

Според мен и с тези растения си е екстра , като се поразвият ще стане приказка.... *BRAVO*

igenov

Добре изглежда и ми харесва, но белият пясък и черният грунд според мен не стоят много естествено.

denzel

харесва ми,изглежда много просторно. и със сигурност ще стане още по-див като разцъфне

panchopan

Това бялото не ми прилича на пясък. Да не е мозайка ??

Иначе е много добре. Страхотен контраст и добре разположен корен и камъни. Тази спирална валиснерия бих я сменил с права и като сложиш малко едри ехинодоруси ще стане идеално за дискусите. Само не знам каква твърдост на водата си докарал с камъните и грунда.

Определено имаш нужда от бързорастящи сега в началото. После може и да ги изхвърлиш. Според мен вляво зад корена и правия камък трябва да има някакво високо стеблено растение. Зад рекичката вдясно ако имаш само ниски растения ще е по-добре. Само валиснерията в задния ъгала да оставиш висока.

Иначе изглежда много добре за нов аквариум. Поздравления и добре дошъл обратно в попрището :-)  *DRINK*

PS Нагревателя ти е слаб. Не знам там където е аквариум колко градуса е, но ако не е много топло няма да може да поддържаш висока температура с него.
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

}|{opukc

Ако ще слагаш и дискуси вътре е по-добре да има повече цветя. Грунда ми прилича на мозайка и на мен, ако е така, да знаеш че тя се прави от мрамор, това е калциев карботат /метаморфен варовик/, ще ти вдига твърдостта на водата леко. Неоните  сини ли са? Защото от високата темп. за дискусите няма да им е много уютно - по-добре пусни червени или  родостомуси.
Иначе аквата си е екстра. Никога не съм имал око за подредба ;-), така че критики и съвети от другите.
Успех.

borislav

Грунда не е мозайка.Черния е някаква смола,а белия е естествен камък.И двата са от Дискус купени.Твърдостта е като на "нормална" пловдивска вода 10КН и 11GН  :-).Нагревателя се справя засега, дават го за 300л. немците,а и температурата в хола не пада много.
Снимки на аквариумите :                                                          
https://picasaweb.google.com/100568025807081987532/qzfXwC?authuser=0&feat=directlink

ceco

Поздравления!
На мен ми харесва.За жалост не мога да си представя как ще изглежда след като се развие, но едно е ясно- имаш усет за красивото.За нагревателя не се притеснявай.Аз съм със същия и при 240-250л няма проблем.Вярно е, че съм с парно, но през деня всички сме навън и го спираме.

panchopan

Абе и аз нямах проблеми с 200W за 260л аквариум на 27*С. Ама я поддържай 30 с това :-)
Твърдичка си е при вас водата в Пловдив за дискуси. Но пък химията помага :-)
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.

ata_nas

Много добре изглежда!
С дискусите ще е още по-впечатляващ. Проверявай всяко растение до каква температура се развива нормално, все пак има ли дискуси говориме за 30 Целзиеви градуса! Предполагам си разгледал това:
http://www.aqa.ru/forum/redirect.php?http://www.diskusi.narod.ru/plants.htm

MethodMan

чудесен аквариум  *privet* *BRAVO*

mkmarinov

Страхотен е! Поздравления  *BRAVO*, това с бялата "пътечка" е върха. *privet*
Es gibt Menschen, die, wenn sie das Licht am Ende des Tunnels sehen, ein neues Stück Tunnel kaufen.

anonto

Екстра е аквариумчето. Продължавай все така.
Цитат на: borislav - 29.11.2007 01:08
а също и още малко растения,които за сега не намирам.
Какви растения ти трябват. Казвай ако нещо може да намерим. 

Цитат на: ata_nas - 29.11.2007 11:04
Проверявай всяко растение до каква температура се развива нормално, все пак има ли дискуси говориме за 30 Целзиеви градуса!
Повечето растения без проблем си растат над 30 градуса.

panchopan

Цитат на: anonto - 29.11.2007 15:30
Повечето растения без проблем си растат над 30 градуса.

Сори, ама няма как да се съглася с теб.

Similar topics (5)

40525

Започната от Вени

Отговори: 7
Прегледи: 5847

22580

Отговори: 11
Прегледи: 8141

9188

Започната от zmeq

Отговори: 32
Прегледи: 17972