• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 14:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

цихлиди и анциструс

Започната от ogi, 02.04.2007 22:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ogi

Имам един проблем с рибите си и той е следният: В аквариум 150 л отглеждам от скоро 4 скаларии 2 цихлозоми октофасциатум и един анциструс.Засега съм нямал никакви проблеми с рибите като изключим агресивното поведение на едната цихлозома към другата (още са малки и е трудно да се определи коя е мъжка и коя женска).От 1-2 седмици обаче като се върна от работа и виждам анциструса с изядени перки и  в момента почти няма такива, странното е че докато е осветен аквариума никоя от рибите (нито скалариите нито цихлозомите) не проявява абсолютно никакъв интерес към него.Явно през ноща стават някакви неща, но през деня всички са "ни лук яли, ни лук мирисали"!Интересно ми е дали и вие сте имали подобни проблеми и какво бихте ме посъветвали- може би да взема още един анциструс, или да го махна от аквариума (ама тогава кой ще чисти?), или да оставя нещата така.....?Предварително благодаря!!

dido 1

И при мен се е случвало цихлидите да одърпат някой анциструс, но никога с фатален край, след време се възстановява. Ако вече са си маркирали някаква територия и той се е наврял не където трябва най вероятно е изял шамарите. Съвсем спокойно можеш да вземеш още анциструси ако ти харесват тоя вид рибки, аз в 200л. имам вече 7бр :-)
544л. Малави