• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Аквариума на Petrarca

Започната от Petrarca, 03.03.2007 13:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Petrarca

Здравейте,

най накрая ми остана време да сложа снимки и на моя пръв голям аквариум. Стартирах го преди 2 седмици и слагам малко снимки от самото начало - до сегашния му етап. Знам, че има още много какво да се желае, но с ваша помощ се надявам да по постигна. Приемам всякакви предложение, препоръки и градивни критики:)

NO CARRIER

Шегуваш ли се или не виждам правилно? Наистина ли този аквариум стои върху колела?!

Добавено: А, сложил си още снимки. На този замък липсват само златните рибки, да знаеш. :-) *DRINK*

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Petrarca

да наистина е на колела със стопери - тъй като искам да го вградя в един бар плот но за да мога да го изваждам и да го почиствам когато трябва - на колелца по лесно се мести

NO CARRIER

А опитал ли си да го движиш пълен? Особено на толкова дебела подложка ми се струва крайно нестабилно!
Иначе ми се струва, че добре си се справил с лепенето.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Petrarca

да мести се - малко е тежичък, но си го местя без проблем . Ами за подложката много се чудех дали да не сложа само един пласт стелеопор - ама така и така го имах - сложих 2 - дебели са по 1 см - така че отдолу под аквариума става общо 2 см - и е доста стабилно - и аз в началото си мислех, че няма да се получи много добре с тази височина на стойките за 2-рия плот * като се има в предвид, че са по 20 см )- само че няма проблем. доста е стабилно и няма никаква опасност да се обърне  даже и когато го местя - проверено е  ;-)

Longanlon

Абе моли се да не се счупи някое колело, че тогава...

Petrarca

ами 6 броя - тежестта се разпределя и на 6-те - така че не би трябвало да има проблем -все пак ги продават като колела за товарни колчки - всяко едно издържа до 80 кг, следователно като тотал: 480 кг - а при мен аквариума със стъклата, грунда и водата не е повече от 350-380 кг .

77

и според мен ще стои без проблем на тези колела,но не стоят добре корала и замъка.

malomir

Не мога да преценя колко е висок но ми се струва че грунда е доста дебел.Колко сантиметра е?

Violeta

Цитат на: NO CARRIER - 03.03.2007 14:14
На този замък липсват само златните рибки, да знаеш. :-) *DRINK*
И принцесата, и принцесата :-)
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

Petrarca

ами грунда е около 5 см - иначе самия аквариум е 40 см висок - ще го вграждам в бар плот по нататъка и затова ми трябваха точно определени размери.
За замъчето вече се убедих, че не му е там мястото и ще го махна - ама коралчето мисля да го оставя поне докато не го залеся добре аквариума, че иначе съвсем постен ще бъде

Георги

Побързай със залесяването - слагай растенията - поне 15-20 стръка.

iek

Освен едрия грунд, липсата на растения ме притеснява и некантирания плот под аквариума-как ще го опазиш да не се раздуе не знам.

Violeta

Абе плота на колела като идея ми харесва, само че аквариумът е голям според мен да си го тътрузиш насам-натам. По-приемливо би било за по-малък съд, особено местене, съчетано със смяна на вода - изливаш една трета от водата и преместваш аквариума в другия ъгъл. За този 350-литров... не знам.
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

Petrarca

Плота отдолу ще го кантирам тези дни - това не ми е проблем, все пак с това се занимавам от доста време , а за растенията чакам едно приятелче от Варна да ми донесе, сега не ми се дават излишни парички точно за растения.

Similar topics (5)

55475

Започната от zipich

Отговори: 6
Прегледи: 7592

40032

Започната от ipman

Отговори: 73
Прегледи: 56675

42996

Отговори: 21
Прегледи: 24944