• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 15:20

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Черен нож

Започната от etg, 29.04.2004 14:37

« назад - напред »

0 Потребители и 23 Гости преглежда(т) тази тема.

Radi

dido 1 10х за инфото, почти бях забравил, че в дискус.бг продават риби:) Между другото там продават Macrognathus siamensis, а мен по-ми харесва Стъкления Макрогнатус, но ще ги питам дали го имат. Пак мерси за инфото:)

Radi

От www.discus.bg какви риби предлагат, та много ме е яд, че нямат магазин в София. Изпратих им писмо, в което ги питах дали правят доставки до С-я, ама още чакам отговора. Някой от вас да знае нещо повече :roll:

discus

Цитат на: "Radi"От www.discus.bg какви риби предлагат, та много ме е яд, че нямат магазин в София. Изпратих им писмо, в което ги питах дали правят доставки до С-я, ама още чакам отговора. Някой от вас да знае нещо повече :roll:

могат да ти го донесат в събота на пазара, обикновенно са там.

Radi

Discus, много ти благодаря, че светкавично ми отговори. Мерси:)

dido 1

Между другото, ако някоя риба я няма, казвайте.
Ще потърся информация и ще я добавя.

Niky можеш ли да дадеш повече инфо за "Фосилис" /сом, черен на цвят, до колкото знам е нощна риба/ или да ме насочиш към някои сайт ако може по възможност на български, че с другите езици съм скаран. Мерси предварително :D

dido 1

Хора дайте малко инфо за "Фосилиса" моля?. В горния пост питах ама никой не отговаря. Оставам с впечатление, че почвам да си приказвам сам :cry: а това май не е на добре. помогнете.

dido 1

Цитат на: "dido"Има гугъл за целта :-)

http://www.google.com/search?q=Heteropneustes+fossilis&sourceid=mozilla-search&start=0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official

Аз пробвах и го написах на бг. и нищо не излезе. Мерси адаш а на български някаква информация да има преведена случайно, ще бъда благодарен :lol:

dido

Сомовете са бая паплач, сайтове като този, въпреки много високото ниво, не могат да покрият всички видове :-)

Наблегни на англоговорящите за по-редките видове.  :wink:

Митко

Искам да попитам тези ,които са гледали или гледат в момента Apteronotus albifrons (Черен нож) , колко бързо растат тези риби и с какво ги хранят ? Мерси на всички отговорили предварително ;)

Хунта

Аз гледам 4 такива от месец някъде, зех ги от съботния пазар. Доста мънички  :? бяха 5, но единия даде фира още дорде се прибера ... иначе другите 4 са здрави и живи и мисля, че за момента им е удобно. За израстване ... единия е станал поне двоен за този месец видимо доста е дръпнл. Другите също са порастнали но, не чак толкоз. Все пак съда в който живеят е доста малък за тях ... работя повъпроса да ги преместя на по-ширико ... тогава се надявам да дръпнат повече. Иначе за храната, моите съжителстват с дискуси и ядат от тяхната храна ... не виждам да са недоволни :)

Митко

Значи растат доста бързо , това е добре . И при тебе ли се крият непрекъснато по тъмни места или сега ,като са попораснали вече излизат по често ?

N.Nobs

Цитат на: "Митко"Значи растат доста бързо , това е добре . И при тебе ли се крият непрекъснато по тъмни места или сега ,като са попораснали вече излизат по често ?
По принцип водят нощен живот,а през деня се крият.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

niky

Цитат на: "dido 1"
Цитат на: "dido"Има гугъл за целта :-)

http://www.google.com/search?q=Heteropneustes+fossilis&sourceid=mozilla-search&start=0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official

Аз пробвах и го написах на бг. и нищо не излезе. Мерси адаш а на български някаква информация да има преведена случайно, ще бъда благодарен :lol:

http://www.aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=318&vid=1

NikolaV

Имам черен нож от близо година. Взех го съвсем малък, а вече е поне 20 см. Гледам го в сборен аквариум с какви ли не риби вътре. Няма дребни обаче. За храна слагам основно суха на Тетра и Сера, както и таблетки за дънни риби. Рядко давам и бяла риба с чесън. На последното много се радва. Грабва си едно парче и си се скрива с него в мишата дупка. Цял ден се крие, а вечерно време излиза.
Сега съм му приготвил нов по-голям дом и се замислям да му взема още 1-2 другарчета...