• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

04.08.2025 02:12

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети

Започната от VassetZ, 06.06.2004 05:05

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

VassetZ

Това ли са най-изродските риби които съществуват или греша?
ТИ какво мислиш по въпроса? Вярно ли е че на дъното по време на размножаване не се поставя грунт, но пък трябва да е добре засаден с растителност?!!? Те къде снасят хайвер- по растенията или направо във водата?

bubanka

грешиш, не са най-изродските :D

VassetZ

"Изродски" в най-добрият и хубав смисъл на думата :D
Аз по принцип много ги харесвам тези уибки :wink: А кои са тогава най-изродските? Ъ? :D

Boby_

Отказвам дори да си предсатвя какво имаш предвид под "изродски".
Ако имаш предвид най-агресивните, отговорът е "Не, не са".
Ако имаш предвид най-интелигентните, отговорът пак е "Не, не са".
Ако имаш предвид най-красивите, отговорът също е "Не, не са".
Ако имаш предвид най-итересните, мога да кажа, че със сигурност отговорът е "Не, не са".

Кажи какво точно имаш предвид, пък ще видим какъв ще е отговорът.  :lol:

Thief

1 извинявам се че се намесвам в спор който не съм започнал
2 от 3 години гледам бети това наистин са както се изразява младежа по-горе най-изродските риби вярное 4е не са наи интелигентните но за другото уви грешиш равни нямат.
Имам 7 месечен сингапурски самец който не позволява на нито една от рибките да "дишат" без да им бъдат откъснати опашките а що се отнася до цвета и красотата мисля че няма какво да говорим ако ми предоставиш база (рибка за сравнение) ще се радвам да поспорим за спорта поне ако ли не ще се радвам някой да ми каже дали е развъдил лорикариум моите са най-инатите добитачета на света
за сега толкова ако съм засегнал нечие гордо, себе или рибо любие моля оведомете ме

Boby_

Цитат на: "Thief"1 извинявам се че се намесвам в спор който не съм започнал
2 от 3 години гледам бети това наистин са както се изразява младежа по-горе най-изродските риби вярное 4е не са наи интелигентните но за другото уви грешиш равни нямат.
Имам 7 месечен сингапурски самец който не позволява на нито една от рибките да "дишат" без да им бъдат откъснати опашките а що се отнася до цвета и красотата мисля че няма какво да говорим ако ми предоставиш база (рибка за сравнение) ще се радвам да поспорим за спорта поне ако ли не ще се радвам някой да ми каже дали е развъдил лорикариум моите са най-инатите добитачета на света
за сега толкова ако съм засегнал нечие гордо, себе или рибо любие моля оведомете ме
.

Дай го насам тоя сингапурски самец, да видим колко време ще изкара в моя аквариум. Залагам 3 към едно, че ще пукне на петнайстата минута.  :lol:

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffree.bol.bg%2Fcichlid%2Ffish15042004%2FCYANEO%7E2.JPG&hash=db76080c6f6f2f635bf4d53af84af64c9cea0f99

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffree.bol.bg%2Fcichlid%2Ffish15042004%2FHongi1.jpg&hash=e6207fced024828b414b91833613d51c7a7330be

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffree.bol.bg%2Fcichlid%2Ffish15042004%2Fmelano2.jpg&hash=3ed09a01d95c3173a913dee706f78c5e32d3da07

Няма да влизам в детайли и да ти обяснявам, че с цел мирно съжителство съм подбирал най-вече по-спокойни и миролюбиви малавийци. Ако взема да ти обяснявам какви дзверове има сред цихлидите от Малави, Танганайка, Виктория, а също и в Централна и Южна Америка... Ама хайде друг път.

За красота няма давам за пример пак малавиец, че да не ме обвинят в пристрастие (щото ако те зачеша с аулонокарите...). Ето друга идея:

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffree.bol.bg%2Fcichlid%2F%2FRamirezi.jpg&hash=f69f060c11a2af7c7b499ae4e76f4c108929a2b1

:lol:  :lol:  :lol:
Та пак не разбрах какво ще рече "изродска" в тоя контекст?

dani

Zdrasti, niama  v  akvariuma  mi  po-  neshtastni  ribki  ot  jenskite   beti.Po  cial  den  se   kriat  ot  majskia, to  te  sa  i  groznichki  v  sravnenie  s  nego.Moga  da  go  vklucha  v  konkursa  po  krasota  i  prokletia-ha,ha!Slava  bogu  ,che  ne  zakacha  drugite  ribki  ,a  samo  jenite  si.Neznam  i  koga  uspiavat  da    pohapnat. :roll:

Boby_

И все пак мислите ли ви, фенове на бетите, че те са единствените рибки, които си гонят женските? Доста наивно е да смятате така, бих казал.  :lol:  :lol:  :lol:

etg

dani каза
ЦитатZdrasti, niama v akvariuma mi po- neshtastni ribki ot jenskite beti.Po cial den se kriat ot majskia, to te sa i groznichki v sravnenie s nego.Moga da go vklucha v konkursa po krasota i prokletia-ha,ha!Slava bogu ,che ne zakacha drugite ribki ,a samo jenite si.Neznam i koga uspiavat da pohapnat.

Що не пуснеш на мъжката ти бета 4-5 Барбуса тетразона( при това са много симпатични и игриви), много бързо ще му подрежат перките.
:twisted:

Boby_

Цитат на: "etg"dani каза
ЦитатZdrasti, niama v akvariuma mi po- neshtastni ribki ot jenskite beti.Po cial den se kriat ot majskia, to te sa i groznichki v sravnenie s nego.Moga da go vklucha v konkursa po krasota i prokletia-ha,ha!Slava bogu ,che ne zakacha drugite ribki ,a samo jenite si.Neznam i koga uspiavat da pohapnat.

Що не пуснеш на мъжката ти бета 4-5 Барбуса тетразона( при това са много симпатични и игриви), много бързо ще му подрежат перките.
:twisted:

:lol: Мда, и барбуси ще свършат работа. Обаче представяш ли си как ще изглежда бетата през кратките 5 минути, когато ще е жива в един аквариум с малавийци, но воалите и вече ще са привлекли вниманието на някой зъл мъжки меланохромис? Ей тогава ще прилича на ИЗРОД.  8)

dani

Eheee,gorkata majska  beta, hubavo  prekarvane  i  predlagate,  samo  che  imam  i  drugi  ribki,  koito  sa  krotichki  i  ne  zaslujavat  barbusi  da  gi  tormoziat.Mislia  si  ako  si  vzema  oshte  edin  majskar  dali  shte  se  umoriat  vzaimno  ili  samo  shte  se  goniat  iz  akvariuma. :?:

Boby_

Цитат на: "dani"Eheee,gorkata majska  beta, hubavo  prekarvane  i  predlagate,  samo  che  imam  i  drugi  ribki,  koito  sa  krotichki  i  ne  zaslujavat  barbusi  da  gi  tormoziat.Mislia  si  ako  si  vzema  oshte  edin  majskar  dali  shte  se  umoriat  vzaimno  ili  samo  shte  se  goniat  iz  akvariuma. :?:

Това дотук беше в рамките на майтапа. Наистина има и по-агресивни, и по-корави рибки от бетите. Въпреки това в никой случай не ти препоръчвам да събереш две мъжки бети в един аквариум - последствията ще са катастрофални за едната или дори за двете рибки.

etg

Дани не се шашкай, целия този разговор беше излишен , защото всичко е относително.
Разбира се че мъжката ти бета ще е най-агресивната ти риба в аквариума, защото най-вероятно имаш гупи, хелери и други такива кротки риби. Бетата поставена при други условия ще е първата рибка която ще даде фира :wink: .
Това с барбусите(те всъщност са кротки риби, просто не обича дълги перки) го казах на майтап, защото те ще видят сметката и на опашките на гупите( ако имаш такива) особено, ако ти е малък аквариума.
Колкото до втора бета, ако има риба която да мрази най-много това е друга мъжка бета- там боя е до смърт.
За да намалиш агресивността и купи повече женски(макър че те са ужасно грозни) или някакви по-големи риби, които да я респектират примерно скаларии(това последното не съм сигурен, че ще даде резултат, но все пак....) :lol:
Сега като се сетя писаха във форума за огледало, пробвай.

VassetZ

Благодаря за интереса към темата :D Сега да се уточним- под "изродски" имах предвид:
1. Най-красиви :D
2. Най-зли и брутални :evil:  :twisted:
3. Най-интересни за отглеждане 8)
На някой въпроси вече получих отговор. Мерс.

Boby_

Цитат на: "VassetZ"Благодаря за интереса към темата :D Сега да се уточним- под "изродски" имах предвид:
1. Най-красиви :D
2. Най-зли и брутални :evil:  :twisted:
3. Най-интересни за отглеждане 8)
На някой въпроси вече получих отговор. Мерс.

:lol: Значи в крайна сметка понеже отговорът и на трите ти въпроса е "Не", следва, че бетите не са най-"изродските" рибки. :lol: