• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 19:05

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Слепота при рибите???

Започната от miass, 08.02.2007 12:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

miass

Отглеждам златни рибки заедно с анцитруси. Преди една седмица едното телескопче взе да се държи странно - имах чувството, че не вижда, но не бях сигурна - отслабна и онзи ден умря. От същия ден и другото телескопче взе да се държи по същия начин - вчера го наблюдавах по-дълго време и ми прави впечатление, че като им пусна храна я търси, но като че ли не я вижда - възможно ли е това?

rookie_gyn

Едва ли. Аз съм имал телескоп без две очи и си яеше нормално. Някаква друга е причината, но със сигурност не е от слепота.

Longanlon

Всъщност и аз имах един такъв сиамец, който сякаш не можеше да уцели храната - буташе я с уста, опитваше оттук, оттам ама все не можеше да я хване. Не мисля, че беше сляп обаче - сякаш координацията на движенията му нещо не беше на ред. Заслабна и охърбавя и го излекувах в поцелановия санаториум...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

miass

Пропуснах да спомена, че ги лекувах с бактопур, защото едната златна рибка имаше малки бели точици, но тя се оправи и всички са много жизнени и лакоми, само телескопчетата нещо дадоха фира - възможно ли е да е от лекарството? Спазвах всички правила, вчера смених водата и добавих Старт+ и Биофилтър на Даяна Пет.

Георги

Освен, че изглежда сякаш е забравил да си свали слънчевите очила, някакви други признаци на ненормално поведение? Свити плавници? Слуз по кожата? Стои ли на повърхостта? Ако имаш подръка лупа разгледай внимателно с нея. Чакаме данни.

miass

като се прибрах от работа вече се беше споминала :'( Разгледах я много подробно с ръкавици/но нямах лупа/ и не видях абсолютно нищо/външно/ Просто не мога да си го обясня. Надявам се само и другите риби да  не я последват/макар че няма такива признаци, ама знае ли човек..../

puhcho

Цитат на: miass - 08.02.2007 21:19
като се прибрах от работа вече се беше споминала :'( Разгледах я много подробно с ръкавици/но нямах лупа/ и не видях абсолютно нищо/външно/ Просто не мога да си го обясня. Надявам се само и другите риби да  не я последват/макар че няма такива признаци, ама знае ли човек..../
със златни е някък различно от другите риби да се раздели човек,някак се едно е човек,като малък съм ревал по 2-3часа за златните ми

Споко ще си вземеш други :-) ;-)

miass

Така е - различни са.Преди като гледах живородки, можеха да ми умрат 10, ставаше ми гадно, защото осъзнавах, че някъде греша, но не ми е било особено мъчно за тях. Но когато ми умря едната златна рибка/първите ми риби бяха две златни/ се чувствах ужасно - три дни ходих като замаяна. Просто е ужасно. :'(

lussi

Аз имам същият проблем. Имам доста голям аквариум (160л) и голямо разнообразие от рибки, но скоро забелязах, че една от рибките (хелер Кои) заслабна, гледам го всеки ден и изглежда все едно не вижда. Като им сложа храна я подминава и не я уцелва, а се доближава до нея - пред устата му е. Очите му не изглеждат белезникави както пишеше тук - http://www.d256h.com/aquaristic/Aq_Sickness.htm (36) и не знам какво да правя  *dontknow*. От доста време не се храни или ако успее да уцели нещо то е съвсем малко. Ако някой има някакво решение, ще му бъда благодарна ако го сподели.  *HELP*

vasso

Имам един калихт, който е изцяло сляп, но винаги разбира кога се пуска храна, няма проблеми никакви. Така си е обаче по рождение и може би е свикнал(не знае какво е да имаш очи ). Може рибата да свикне и да и се развият другите сетива по-силно. :-(

Similar topics (5)

1963

Публикации: 4
Прегледи: 7880

55054

Публикации: 16
Прегледи: 9804

36609

Публикации: 20
Прегледи: 14729

27989

Публикации: 10