• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 21:04

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

нож.....хелп

Започната от P_A_N_T_E_R_A, 07.02.2007 03:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

P_A_N_T_E_R_A

искам да питам само дали ножа е миролюбив и ще живее с други риби,има ли по специални грижи ? 100 литра стига ли +другите риби вътре , препоръчайте ми няква подобна риба ,която се крие в пещери,дупки и т.н (да не е цихлида).... :-)
няма нищо по-лошо от начинаещ,безпаричен акварист

DarKness

не е от най-миролюбивите риби
и определено 100литра няма да му стигнат...

а по пещери и дупки се крият повечето сомове
160л.
M. esterae
L. hongi
L. caeruleus

sandan

Като стане голям не отказва дори средни на размер молинезии.

hyp

Неонки и малки САЕ-та изчезват :)))
Мн хубава риба е - интересно е за гледане! Прочети в интернет за нея, голяма вероятност да се запалиш. Стават голями и 100 литра ще и бъде мн малко. Има екземпляри по 50см, а този 100 литров вероятно е дълъг има-няма 70 см ... лоша работа... Прочети все пак за тях :)))

gospodinov

Имам 2 броя в 90литров аквариум (дълаг е 100см),ножчетата в момента са около 10-12см много са красиви за момента нямам проблем.Мисля че аквариума е за да ми доставя удоволствие като седна да го гледам.Ако ти харесват си взимаш и толкоз.Ако станат много голени ще му мислим  :-)Отглейдам ги с всякакти обитатели-хипостомус,фосилис,лаберинтови,хелери....

P_A_N_T_E_R_A

ами наистина се чудя,много искам да имам ама не мис е взима риба,която ще знам че и малко пространството,с други думи не искам да се мъчи и т.н.

тия в зоомагазините ги гледат в некви по 30 литра аквариумчета и изобщо не предположих че има треват големи аквариуми,но щом стават 50 см ...логично...
а и ся се замислих че те в зоомагазините глевдат птеригоплихти по 20-30 см в некви аквариумчета дето за да се обърне птеригоплихта трябва да се докосне до всички стени на аквариума едновременно  *ROFL*

та за последно според вас да зимам ли нож или не :)

hyp

Цитат на: moskvi4 - 08.02.2007 00:05
та за последно според вас да зимам ли нож или не :)
Ако много те кефят си вземи - черните са по-хубави (според мен)!

DarKness

никой не е казал да не си взимаш ;-)
купи си малък и му се радвай докато порасне за твоя аквариум, а после го продай/подари на някой който разполагама с място за тази рибка
160л.
M. esterae
L. hongi
L. caeruleus

P_A_N_T_E_R_A

а за колко време ще порасне....смисъл...да не дам 10 леа и след 2-3 месеца да го махам....?

sandan

Цитат на: moskvi4 - 08.02.2007 16:01
а за колко време ще порасне....смисъл...да не дам 10 леа и след 2-3 месеца да го махам....?
Зависи как го храниш но поне 6-8 месеца ще му се радваш.

hyp

Цитат на: moskvi4 - 08.02.2007 16:01
Абе взимай щом те кефи! Той няма да стане 50см при теб! Такъв става в голям танк. Може да видиш 2 такива големи в Мания в 35ти блок на Ст. град. Бтв малките са мн по-готини от големите. Големите са бая грозновати... Така че взимай. Евтино си ги намерил - преди 1-2 години ги купувах по 12лв

P_A_N_T_E_R_A

ми на съботния пазар един човек продаваше 2-3 за по 10 лева...а по зоомагазините....там ти бъркат в джоба много !!! ма винаги е така...искат ти по 15-16 лева...

някой да знае от къде мога да намеря евтини дискуси ?

Boby_

Цитат на: moskvi4 - 09.02.2007 00:03
ми на съботния пазар един човек продаваше 2-3 за по 10 лева...а по зоомагазините....там ти бъркат в джоба много !!! ма винаги е така...искат ти по 15-16 лева...

някой да знае от къде мога да намеря евтини дискуси ?

Има си място за такива питания - раздел "Търся".

bubata

Здрасти, аз имам от близо 1 година 2 ножа в 100 л. аквариум и се чувстват добре. Чак толкова не са пораснали от размерите които ги взех м/у 4-5 см. е промяната за година. В аквариума имам скаларии и цихлиди и поне за сега всичко е ОК. За красиви спор няма, основно вечер са активни през деня се крият м/у камъни (трябва си укрития). А, имам и един гигант птеригоплихт който определено нарсана за 2-3 месеца и надмина по размер ножовете. Е, няма какво да се лъжем определено мисля за аквариум вече над 500 л. Рибоците със сигурност ще продължават да нарастват и си трябва повечко водна площ. Пък и знаеш ли малко е тъжно като ги видиш как плуват в малко вода, рибата е красива когато има повече място за плуване. Ако имаш още въпроси давай. :-)